Frizure koje pomlađuju

dobra frizura

Najveći utjecaj na naš izgled ima kosa. Kakvog je kosa oblika, boje, da li je masna ili čista, sve to vam može oduzeti ili dati par godina. U nastavku vam donosimo najveće greške vezane za frizure i kosu, te način kako ih možete izbjeći.

S godinama koža gubi svoju boju, te dobiva jednu sivkastu, pepeljastu nijansu. Ukoliko takvu boju bojate sa istom pepeljastom boljom, bez toplih tonova, izgledat ćete starije nego što jeste. Zato se radije bojajte bojama koje imaju toplije nijanse poput meda, te obavezno izbjegavajte hladne tonove.

Porpuno ravna kosa koja pade uz lice, čini lice umornim i izduženim, pa je najbolje ukoliko imate ravnu kosu, ili ju stalno ravnate, da se pošišate stepenasto, pa prije feniranja pređite sa pjenom i češljem kroz kosu. Sušite kosu prema dolje, kako bi dobili volumen, a prilikom četkanja za kraj možete četkom kosi dodati nekoliko uvojaka, čime će kosa odmah živnuti.

Sa godinama kosa gubi sposobnost zadržavanja hidratacije, pa se gubi njen sjaj i elastičnost, a kosa počinje izgledati umorno, te počinju pucati vrhovi. Za vraćanje sjaja kosi, trebate ju redovito njegovati, te joj priuštiti dubinsku njegu jednom tjedno. Redovito šišajte svoju kosu i izbjegavajte ju prati više od dva puta tjedno.

Previše preparata na kosi daje kosi grub i krut izgled, bez sjaja. Umjesto korištenja svih mogućih sredstava za volumen kose, radije neka vas frizer pošiša na način da kosa dobije volumen i da joj je potrebna samo mala količina pjene kako bi se oblikovala frizura.

Potpuno tamna kosa naglašava bore i podošnjake na licu, osobito ako ju nosi osoba svjetlije puti. Isto tako kod jako tamne kose tjeme je puno vidljivije, pa je svaki gubitak kose puno uočljiviji. Pomladite se sa samo nekoliko svjetlijih pramenova oko lica, što neće napravit preveliku promjenu na vašem licu. A ukoliko želite veću promjenu, posvijetlite kosu za jednu ili dvije nijanse, kako ju ne bi oštetili previše.

Ravno pošišana kosa ne daje volumen i živahnost kosi, kao stepenasto pošišana kosa. Stepenice na kosi uklanjanju težinu donjeg dijela kosa, pa kosa automatski izgleda bujnije, te je lakša i lepršavija. Isto tako stepenice na kosi ublažavaju bore i linije, a ravna kosa ih naglašava. Šiške na stranu su odličan izbor kako bi lice izgledalo zaobljenije, a jagodice istaknutije.

Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock