Kako se ošišati

škare za kosu

Shvatili ste da je napokon vrijeme za promjenu, ali niste sigurni što točno učiniti? Jeste li možda razmišljali o promjeni frizure? Šišanje ili bojanje kose je uvijek dobar način da postignete novi izgled i pritom se osjećate kao nova osoba.

Što treba znati prije nego se odlučite za veliku promjenu? Ona će neko vrijeme biti dio vas i ako niste na kraju zadovoljni novim izgledom morat ćete se naviknuti dok vam ne naraste kosa. Ako ste odlučili obojati kosu i to vam se ne svidi, uvijek se možete vratiti na svoju boju kose, iako i za to treba vremena.

Prije nego se odlučite za novu boju kose pročitajte stručnu literaturu, porazgovarajte s frizerom i svojim najbližima. Ponekad su želje jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Koliko god mislili kako će vam određena boja odgovarati, možda je vaša boja kože jednostavno previše svjetla. Tek kada ste dobro razmislili vrijeme je da obojate kosu u željenu nijansu.

Šišanje je još jedna odluka koja se ne donosi olako, a pogotovo ako ste se odlučili za veliku promjenu i kosu koja vam je išla do pola leđa, skratiti sve do ispod uha. Dobro razmislite kako bi vam stajala ta frizura, a ako niste sigurni uvijek se možete raspitati kod frizera kako treba održavati takvu dužinu kose.

Za sve one žene koje ne vole fenirati kosu svaki put kada je operu, ova duljina možda ipak nije za njih. Kako se ošišati? Kako donijeti odluku da se ošišate? Prvo provjerite kakav imate oblik lica. Ovalan, kockasti ili lice u obliku srca… Okruglo možda?

Najlakše je onim ženama koje imaju ovalni oblik lica jer im odgovaraju skoro sve frizure i ako su razmišljale o šišanju, mogu birati između nekoliko kratkih frizura. Postepeno šišanje s duljom kosom naprijed i kraćom (ispod uha) iza je popularna i odlična promjena.

Za osobe koje imaju okruglo lice za njih su asimetrične frizure. Za one koji imaju trokutasti oblik lica za njih je najbolje rješenje polukratka frizura ili šišanje na kratko. Svi oni koji imaju četvrtasti oblik lica bilo bi najbolje kada bi izbjegavali šišanje na dužinu odmah ispod uha.

Važno je da šišanjem novu frizuru prilagodite svom licu, da odaberete frizuru koja će savršeno odgovarati vašem obliku lica. Nemojte se bojati promjena one su ponekad potrebne, ali budite sigurni kada jednom donesete odluku.

Autor: S.Š., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock