Vježbe za štitnjaču

vježbanje štitnjače

Štitnjača je jedan od najprokrvljenijih organa u tijelu , bez koji ne možemo. Kako bi omogućili povećan dotok krvi u žlijezdu, pomoći si možete Tibetanskom vježbom, koja će pročistiti štitnjaču i pomoći joj u njenoj funkciji.

Za ovu vježbu biti će vam potrebno par minta dnevno, a uvelike će pomoći organu štitnjače. Za početak istrlajjte dlanove, tako da ih prislonite jedan o drugi. Protrljane i tople dlanove stavite na mjesto gdje se nalazi štitnjača i držite ih na tom mjestu desetak sekundi.

Nakon prve vježbice progutajte tri gutljaja vode ili pljuvačke, no gutljaji trebaju biti uzastopni. Nakon gutanja, izdahnite zrak. Prilikom izdisanja zraka priljubite bradu na prsa, tako da glavu savijete prema dolje. Kada prislonite bradu na prsa, prestanite disati na par sekundi.

Sada podižite glavu prema gore i počnite udisati zrak, glavu pomičete sve do unazad, dok se ne zaustavi na leđima. Neka vam vrat bude što više zategnut, a donja usnica neka vam prelazi preko gornje. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi, te nemojte disati. Ponovo počnite disati kada počnete spuštati glavu na početni položaj.

Ponovo priljubite bradu na prsa i polako ju okrečite u lijevu, pa u desnu stranu. Prilikom ove vježbe ne odvajajte bradu od prsa! Ovom vježbom ćete odlično izmasirati štitnjaču.

Sada svaku vježbu ponovite, te nastavite vježbati dok sve vježbice ne ponovite deset puta. Vježbati možete u stojećem ili ležećem položaju, kako vam najbolje odgovara.

Najbolje je da vježbate ove vježbe često jer će vam popraviti funkciju štitnjače. A ukoliko patite od hipotireoze, ove vježbe biti će vam od velike pomoći.

Kod izvođenja Tibetanskih vježbi, važno je da svaku vježbu izvodite sa ljubavlju, te da osjetite ljubav prema štitnjači i cijelom svom organizmu. Osjećajte ljubav prema svom tijelu svaki dan, te mu budite zahvalni na poslu koji svakodnevno obavlja za vas.

Autor: A.Z., Foto: Yellowj/Shutterstock