Figaro za kosu

figaro-za-kosu

Kovrčava kosa ovog je ljeta potpuni hit. Prošle sezone nosila se čim ravnija kosa, pegle za kosu bile su neizostavne. Danas je situacija obrnuta, što više kovrča imali, tim ćete biti moderniji. Jedino što vam je za to potrebno potrebno jesu kvalitetan figaro za kosu, odnosno uvijač i preparati namijenjeni kovrčanju.

Već kod samog pranja možete uvelike utjecati na završni izgled frizure i kovrčave kose. Kosu obavezno perite mlakom vodom, nikako vrućom. Ona će isušiti vlasište i vrhovi kose mogli bi vam ispucati. Ona se tako samo uništava, a ne njeguje. Upravo suprotno. Stoga sljedeći put kad perete kosu, pripazite na temperaturu vode.

Nakon pranja kose uglavnom ne preporučamo češljanje. Naime, to je također jedna od opasnosti i pucanja vrhova. Međutim, želite li uvijati kosu, to će biti potrebno. Naročito ukoliko je ne mislite sušiti sušilom za kosu, već je pustiti da se osuši sama. Kod češljanja nemojte pretjerivati, kako ne bi došlo do većeg oštećenja kose.

Kad je suha, kosa je spremna za preparate koji su obavezni prije samog uvijanja. Najčešće je to maska ili pjena, a njena je najveća svrha da djeluje učinkovito kod zaštite vlasišta, kose i posebice njenih vrhova. Također umanjuje toplinu koju vaša kosa dobije prilikom kovrčanja. Nanosite ih u mjeri kako vam kosa ne bi bila masna. Još je jednom dobro raščešljajte i spremni ste za njeno uvijanje.

Postoje mnoge tehnike koje možete iskoristiti, a mi vam donosimo onu najpopularniju, a jednako tako i učinkovitu. Figaro postavite na odgovarajuću temperaturu, nikako ne na najveću. Nanesite sredstva za zaštitu kose od topline, počešljajte je još jednom i počnite uvijati. Odvojite dio kose, počnite sa desne ili lijeve strane, nikako ne otraga. Ostatak kose povežite kako vam ne bi smetala i kako bi sam postupak bio brži.

Uzimajte pramen po pramen i uvijajte, držite desetak sekundi i opustite. Nakon što završite sa izdvojenim dijelom kose, uzimajte sljedeći i postupak ponavljajte dok ne obuhvatite svu kosu. Želite li gušće kovrče, koristite manji figaro i držite ga duže vremensko razdoblje na pramenu. Međutim, ako je vaša želja postići rjeđe kovrče, samo koristite veći figaro i kosu kovrčajte kraće. Da bi kosa što dulje bila kovrčava, nanesite lak za kosu nakon uvijanja.

Autor: D.Š. Foto: Alena Ozerova/Shutterstock