Farbanje obrva

farbanje obrva
Farbanje obrva, Foto: Serhiy Kobyakov/Shutterstock

Sjetite li se uopće obrva ponekad ili ih u užurbanom životnom ritmu i svakodnevne tri minute za šminkanje koje vam dopušta prenatrpani raspored, zaboravljate. Čini se vrlo banalno, zar ne? Samo male dvije tanke trake na licu, no pokušajte zamisliti ljude bez obrva. Stvari odjednom postaju jasne.

Obrve imaju svoju funkciju u fizionomiji tijela. One nisu ovdje smo da bismo ih čupkale već služe pragmatičnoj svrsi. Zajedno sa trepavicama čuvaju naše osjetljive i delikatne oči. Čuvaju ih od ulaska vode, prašine ili znoja koji bi mogao nadražiti osjetljivu sluznicu.

U jednom razdoblju obrve su se čupale vrlo tanko i to se smatralo idealom ljepote, a neka povijesna razdoblja su imala kanon u kojem je bilo potrebno brijati i obrve i kosu sa tjemena do pola glave. Ove godine ipak smo se vratili prirodnom izgledu. Ipak, stalno se govori o čupanju obrva. Što je sa onim ženama koje prirodno imaju pretanke ili presvijetle obrve?

One su vjerojatno u svoj repertoar šminkanja uvrstile farbanje obrva ili barem njihovo potamnjivanje. Ovaj problem se posebice javlja kod žena svjetlijeg tena koje bi mogle izgledati kao da su neprestano začuđene zbog nedovoljno istaknutih obrva. Najbolji način za ispraviti ovu nezgodnu situaciju je da odaberete olovku za obrve koja je samo nekoliko nijansi tamnija od vaše prirodne nijanse. Popunite praznine i ne prelazite prirodni oblik obrva. Kada ste gotove štapićem za uši saberite višak.

Ako vam se ovaj proces čini zamornim i neda vam se svakoga dana prolaziti ovaj proces u kozmetičkim salonima možete pronaći tretman bojenja obrva. On funkcionira na istom principu kao bojenje kose, a trajnije je i praktičnije rješenje. Ne traje dugo i nije skup, a vašim će obrvama pružiti iluziju gustoće. Dopustite iskusnoj kozmetičarki da procjeni za koliko nijansi je potrebno potamniti obrve.

Obrve uokviruju lice i daju mu simetriju koje često nismo ni svjesni, stoga uzmite si malo slobodnog vremena i učinite nešto lijepo za sebe. Uživajte u svakom komadiću sebe, pa čak i tako sićušnom kao ove dvije male obrve. Nadamo se da ćete biti zadovoljne rezultatima.

 Autor: L.K.  Foto: Serhiy Kobyakov/Shutterstock