Razbarušena kosa za casual stil

razbarušena kosa
Razbarušena kosa, Foto: doglikehorse/Shutterstock

Kosa je jedan od najljepših atributa na ženi. To je jedna od prvih stvari na koje bježi zainteresirani muški pogled uz oči i više očite atribute koji ih zanimaju. Nemojte nikada podcjenjivati moć dobre frizure i savršeno ošišane kose. Pramenovi koji u slapovima maze leđa, zaigrani bob ili poluduga kosa u veselim repićima. Sve prolazi ako to znate nositi.

Doba strogih i zalizanih frizura je iza nas. Kako u domeni mode tako i u frizerskom univerzumu obično je ono što je moderno jedne sezone ono koje je bilo out prethodne. Moda voli velike promjene i zaokrete. Kosa čini velik dio naše persone pa je stoga bitno održavati je lijepom i modernom.

80-e su bile u znaku razbarušenih natapiranih frizura i trajne ondulacije sa velikim neproporcionalnim natapiranim šiškama, zatim su 90-e donijele nešto smireniju podjelu na potpuno moderne stroge i zalizane frizure i one razbarušene, a ove godine svjedoci smo povratkla prirodi na svim poljima.

Tako i što se tiče kose možete odbaciti sve učvrščivaće i stroge frizure. Neka vaša kosa bude zdrava, sjajna i prirodna i prije svega razbarušena. Izgled koji želimo postići onaj je kose kao da ste prošetale u suton vjetrovitom morskom obalom.

Svaka frizura izgledat će puno bolje ako je kosa njegovana stoga posebno pripazite ako imate dugu kosu. Primjetite li suhe i ispucane vrhove skratite kosu jer zdravija kosa ujedno i brže raste.

Kako možete kod kuće u tren oka napraviti savršenu razbarušenu frizuru? Najlakši način koji će odgovarati djevojakama sa dugom i poludugom kosom koja se blago ili jako kovrča je da napravite frizuru preko noći.

Operite kosu prije spavanja. Bogato je nahranite regeneratorom. Kada ste je prosušile omotajte je u veliku punđu na vrhu glave i pođite na počinak. Ujutro kada raspustite kosu dobit ćete divne valove pune volumena. Samo malo učvrščivaća sve je što će vam biti potrebno.

No ako niste oprale kosu navečer možete postići ovaj vjetroviti razbarušeni izgled bilo kad. Po pranju kose nanesite na nju sredstvo za stiliziranje poput pjene sa srednje jakim učvršćivanjem.

Nemojte kosu češljati gustim češljem, samo je nježno odmrsite prstima ili češljem sa širokim zupcima. Sušite je tako da vam je kosa čitavo vrijeme nagnuta prema dolje i držite sušilo za kosu tako da topli zrak puše prema gore.

Možete je i pomalo nježno gnječiti prema tjemenu dok to činite te nekoliko pramenova ili samo vrhove kratko uviti figarom kao bi zadobili ljepši oblik. Dok je kosa još nagnuta poprskajte je sa malo učvršćivača, pričekajte još nekoliko sekundi i još par puta zgnječite rukama.

Kada podignete glavu imat ćete divnu razbarušenu i nestašnu frizuru. Nadamo se da ćete uspjeti i da vam se sviđa ovaj novi povratak osnovama i prirodnosti.

 Autor: L.K. Foto: doglikehorse/Shutterstock