Rumenilo i oblik lica

stavljanje rumenila
Stavljanje rumenila, Foto: Inga Ivanov/Shutterstock

Rumenilo je neizostavan dio svakog ženskog make up-a. Bez rumenila, na licu kao da nešto nedostaje. Međutim, u odabiru rumenila itekako možete pogriješiti, jednako kao i u njegovom nanošenju. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako pravilno nanijeti rumenilo prema vašem obliku lica.

Imate li ovalno lice, nanošenje rumenila, ali i preostalog make up-a vama nije problem. Zacijelo bi vam sve žene bile zavidne jer je važno samo da rumenilo usmjerite prema jagodicama. Nemojte pretjerivati u naglašavanju jer vama je dovoljna mala količina.

Ovalno lice treba rumenilo tek toliko da se postigne prirodniji izgled. Nanosi se od samog vrha jagodice do jagodične kosti.

Za duguljasto lice izrazito je važan postupak nanošenja. Žene sa ovim oblikom lica rumenilo bi trebale nanositi od jagodične kosti prema ušima, ali vodoravno. To će vizualno proširiti lice te naglasiti jagodične kosti. Tamnije nijanse rumenila na odličan će način naglasiti crte lica.

Imate li srcoliki oblik lica, važno je nanijeti rumenilo na način da uspostavite ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela lica. Naime, kada je riječ o srcolikom licu, gornji dio lica mnogo je širi od donjeg. Taj problem možete riješiti rumenilom. Svjetlijim rumenilom trebali biste istaknuti jagodice, stoga ga nanesite samo na taj dio lica.

Za razliku od duguljastog oblika, ovakvom licu ne pristaje vodoravno nanošenje rumenila od jagodične kosti pa do ušiju. Umjesto vodoravne crte, povucite je prema gore. To će vizualno suziti gornji dio lica, a proširiti donji.

Za žene koje imaju izričito okruglo lice, ne preporučuje se nanošenje velike količine rumenila. Ukoliko ste i vi jedna od njih, birajte rumenilo što svjetlije nijanse i nipošto ga ne nanosite preblizu nosu. Željeli biste suziti lice, a ne ga dodatno proširiti. Izbjegavajte rumenilo na vrhu obraza jer ćete ih tako samo dodatno naglasiti.

Zapamtite, rumenilo može odlično promijeniti vaš make up. Međutim, kako ga može uljepšati, tako ga može i ugroziti. Nikada nemojte pretjerivati jer onda rumenilo neće izgledati prirodno, a upravo je to njegova svrha. Ne kaže se uzalud, manje je više.

Autor: D.Š. Foto: Inga Ivanov/Shutterstock