Frizure za dijamantni oblik lica

reese whiterspoon

Frizura prema obliku lica? Tako je, ako niste znale sada možete odrediti frizuru prema svom licu, a kako pojedini oblik ne podnosi bilo kakvo šišanje ili češljanje, dobro je znati što vam najbolje odgovara i što će na kraju istaknuti ljepotu vašeg lica.

Postoji nekoliko oblika, a najpopularniji i najzahvalniji je ovalni oblik. Zašto je on najpoželjniji? Radi se o obliku koji dozvoljava skoro sve frizure, pa tako ne morate razmišljati hoćete li ostaviti šiške, hoćete li se češljati na stranu i hoće li vam dužina biti do ramena, duža ili možda kraća. Na vama je da odlučite jer kako god bilo ne možete pogriješiti.

Sigurno ste čuli za prekrasnu Reese Whiterspoon. To je glumica koja još uvijek izgleda kao da je tek postala punoljetna i počela glumiti. Zahvaljujući genima Reese je jedna od onih žena koja će još dugo izgledati mladoliko. Zbog dijamantnog oblika lica Reese najviše možete vidjeti s frizurama koje ističu gornji dio lica.

Pogledajte kako imati frizuru na stranu baš kao Reese Whiterspoon.

To su kratke frizure, ali i one gdje dužina kose ide sve do ramena. Nećete pogriješiti ako se odlučite za slojevito šišanje i za šiške počešljane na stranu, koje će vam puno bolje odgovarati nego one koje stoje ravno, baš kao kod Reese Whiterspoon.

Šiške možete nositi na nekoliko načina. Osim na stranu, one mogu biti pune i široke. Ovakav look vrijedi za srednju dužinu frizura, za one koje nisu dugačke, ali ni kratke.

Zašto je dijamantno lice tako posebno? Ovdje su obrazi široki, čelo usko, a brada sitna. Kako bi uspjeli ublažiti sve nedostatke i naglasili prednosti svog lica, a sakrili mane, bilo bi dobro da izbjegavate frizure s volumenom na području jagodica.

Kosa bi umjesto toga trebala biti punija na tjemenu, a možete ju dodati tamo gdje procijenite da vam je lice preusko. “Dodajete” i “oduzimate” prema nastaloj situaciji i ako procijenite da je to potrebno. Mnoge žene su pokušale i s laganim valovima te ležernim punđama. Pronađite pravu frizuru za svoje lice koje podsjeća na dijamant.

Autor: S.Š., Foto: s_bukley/Shutterstock