Duga plava haljina

plava duga haljina
Plava duga haljina, Foto: Julenochek/Shutterstock

Boje, boje, boje! Svuda su oko nas i uljepšavaju nam život. Možete li uopće zamisliti crno-bijeli svijet? Kako boje nastaju? Ako nešto vidimo kao zeleno to je zato što taj predmet reflektira upravo svjetlosne zrake valne duljine koja će u našem oku stvoriti senzaciju zelene boje. Jednako tako je i sa crvenom, ljubičastom i onom o kojoj danas govorimo, plavom.

Sve boje imaju određeni učinak na čovjeka pa ih zato možemo podijeliti na tople i na hladne boje. Recimo stavite li osobu u prostoriju obojenu narančasto u kojoj je 20°C i tada je stavite u plavu prostoriju iste temperature sa plavim zidovima, većina ljudi će reći da je plava prostorija hladnija.

No nemojte ni na tren pomisliti da u plavoj ne možete žariti i paliti, samo je potrebno pravilno je iskombinirati. Plava boja je oduvijek djelovala dostojanstveno i smirujuće. Čudi li nas uopće da je ovo odabir kraljeva i plemstva čak do te mjere da vole svoju krv karakterizirati plavom. No nije nužno da budete plave krvi kako biste zablistali u dugoj plavoj haljini.

Ako ste žena koja ne voli preveliko šarenilo u ormaru ali dosadile su vam crna, bijela i siva plava je odličan odabir. Zašto ne biste u svoj ormar unijeli malo terapije bojama i uveselili ga na ovaj decentan način. Slijedi li vam uskoro neka posebna prilika razmotrite opciju duge plave haljine.

Haljine svakako najljepše grle žensko tijelo i u odjevnom svijetu im nema premca. Odabir nijanse će ovisiti u tonu vaše kože i boji kose. Ako ste nježna plavuša odaberite svjetliju plavu nijansu boje neba koja će se odlično slagati s krhkom puti. Nadopunite kombinaciju srebrnim nakitom.

Tamnije žene će odlično izgledati u dubokoj indigo plavoj boji i općenito svim tamnijim nijansama ove boje. Njihova pojava s bujnom tamnom kosom i kožom boje meda dovoljno je jaka i ova tamna haljina ih neće progutati. Odlično će pristajati nakit zlatnih ili bakrenih nijansi. Stoga sljedeći puta kada ćete htjeti igrati na sigurno u crnoj haljini protresite malo stvari i zablistajte u dubokim bojama oceana. Poigrajte se modom, zato je ovdje.

Autor: L.K. Foto: Julenochek/Shutterstock