Kako biti sretan na poslu

žena s novcem

U današnje vrijeme nije rijetkost da su zaposlenici nezadovoljni na svom poslu, a ukoliko ste i vi jedan od njih donosimo vam nekoliko prijedloga kako da to i promijenite. Svaka osoba koja je nezadovoljna na svom radnom mjestu je nezadovoljna ili zbog napornih klijenata, ili zbog neprofesionalnog šefa, ili zbog obujma posla, ili zbog premale plaće, itd.

Koliko god vi željeli promijeniti svoj posao, ako to u ovom trenutku nije moguće, barem si pokušajte olakšati radno vrijeme i unesite pozitivu u svoj rani dan. Možda vam sada to zvuči nemoguće, ali itekako je moguće i što pozitivniji budete na svom poslu, to će vam vrijeme brže prolaziti, a vi ćete biti sve uspješniji, te si otvarati nove poslovne mogućnosti.

Prvo i osnovno pravilo na svakom poslu je da ne smijete sve stvari shvaćati previše osobno! Isto kao i vi, tako i vaši kolege nisu uvijek u najboljem raspoloženju, te će neke stvari reći bezobrazno, ili će vas ignorirati, ali to nema veze s vama osobno. Odvojite posao od osobnog i privatnog, i na poslu budite koncentrirani samo na posao, a ignorirajte druge odnose. Važno je ne biti previše osjetljiv, barem u poslovnom svijetu, ako želite opstati.

Bilo bi dobro kada bi na papir zapisali tri dobre stvari koje su vam se dogodile na vašem poslu i koje cijenite. Pa čak i ako su to samo sitnice, obavezno ih zapišite, kako bi ih se mogli svakodnevno sjetiti. Ukoliko na papir napišete i neke dobre stvari svoga posla, moći ćete se pozitivno stimulirati za rad, koji zapravo ne volite. Nakon nekog vremena ćete vidjeti da će vam misli biti sve pozitivnije, te ćete uspješnije obavljati i svoje zadatke.

U poslu su nažalost neizbježni osjećaji ljutnje, razočaranja, ljubomore, itd. No, ako dopustite takvim emocijama da zavladaju vama, utjecat će na vašu produktivnost i uspješnost na poslu, ali i na cjelokupnu situaciju.

Nikada ne djelujte u efektu, te pokušajte te negativne emocije što prije maknuti sa strane. Pokušajte se smiriti, duboko udahnite i sve probleme rješavajte hladne i bistre glave!

Autor: A.Z., Foto: R.Iegosyn/Shutterstock