Dnevna šminka, manje je više

dnevna šminka
Dnevna šminka, Foto: Lucky Business/Shutterstock

Ako niste jutarnja osoba i jedna od onih žena koje su sretne čim otvore oči, već se sa mrzovoljnim licem “samo zato jer je prerano da bi itko bio budan” vučete do kuhinje, rutine uljepšavanja prije prvog srka nezamislivo su težak pothvat usporediv jedino sa izgradnjom kineskog zida.

Logično je da se dnevna šminka razlikuje od one koju ćemo nanijeti za lude noćne izlaske i čekanja zore. Dnevna šminka mora nas pratiti čitav dan, osigravajući potpuno prirodan izgled koji će izdržati, školu, fakultet ili posao. I ne smije izgledati kao da smo glumci u kazalištu.

Decentno je ključ za uspješan dnevni make up. Lice treba izgledati prirodno i svježe. Danje svjetlo ne podnosi dobro teške nanose tekućeg pudera i pudera u kamenu kao ni trepavice poput tarantula. Look dive zlatnog doba Hollywooda sačuvajte za noć.

U nastavku pogledajte kako ostavriti prirodni izgled popularan kod mladih djevojaka.

Sve što vam je potrebno je nekoliko osnovnih pomagača, majstora kozmetičke torbice, čije nanošenje već i u malim količinama čini veliku razliku.  Cilj je istaknuti prirodne prednosti na licu i sakriti pokoju nesavršenost koja bi mogla narušiti besprijekoran izgled.

Pravilo broj jedan, imperativ jutarnjeg šminjkanja, nanošenje je hidratantne kreme koja će spriječiti upijanje pudera i njegovo nestajanje tokom dana. Na zdravoj i hidratiziranoj koži puder će se dulje održati i dati zdravi dojam. Nemojte pretjerati tapkanjem puderom u kamenu.

Kada je vaš porculanski ten spreman primiti ostatak šminke samo lagano nanesite rumenilo neke svježe boje. Birajte između ružičaste i breskvaste nijanse,  a ne smeđe ili ljubičaste. Nanesite ga na područje gdje se inače zarumenite, nije potrebno poigravati se stvaranjem lažne sjene jagodične kosti.

Istaknite oči nekim sjenilom u zemljastim tonovima. Modri smokey eyes možda funkcionira u klubu, ali nikako na radnom mjestu ili fakultetu. Nježno ocrtajte konture i nanesite malo svjetlije olovke u unutarnji kut za dodatnu svježinu i otovoreni pogled. Jedan sloj maskare bit će sasvim dovoljan.

Posvetite pažnju prečesto zanemarivanim okvirima lica, obrvama. Neka budu uredno počupane ili jednostavno malo uređene, ako već prirodno posjedujete dobar oblik obrva. Možete na četkicu za obrve nanijeti malo laka za kosu ili bolje voska i proći kroz njih. Slobodno ih i potamnite ako su presvijetle.

Još samo malo sjajila ili neutralnog ruža na ljubilice i vi ste potpuno spremne za još jedan divan dan. Ova rutina neće vam oduzeti više od nekoliko minuta posebno kada uhvatite ritam. Stoga za 10 minuta možete završiti i s kavom, i sa šminkanjem. U prijevodu, možete ujutro spavati duže jer je najbitnije decentno. Manje je više!

Autor: L.K., Foto: Lucky Business/Shutterstock