Kako ukrasiti nokte

ukrašavanje nokta

Dosta vam je klasične manikure noktiju i željni ste neke promjene koje će osvježiti svaki nokat, a ruke učiniti zavodljivijima i ljepšima? Donosimo vam neke načine ukrašavanja noktiju za svaki ukus. Ove metode su vrlo jednostavne i praktične te ih je lako za napraviti i kod kuće.

Za pripremu će vam trebati odstranjivač laka za nokte, bezbojni lak za podlogu, nadlak, ukrasne naljepnice sa šljokicama ili cvjetnim uzorcima, potiskivač kožice noktiju te rašpica. Također se možete odlučiti i na neki lak u zanimljivoj boji.

Nokte prvo oblikujte u željenu dužinu i oblik kako bi što ravnomjernije i ljepše izgledali. Možete se odlučiti između kvadratnog oblika, okrugloga, kosoga ili u špic koji je u posljednje vrijeme vrlo moderan.

Zatim na kožicu noktiju nanesite ulje za njegu i mekoću kožice. Pričekajte nekoliko minuta da se ulje dobro upije te uzmite postiskivač kožice.

S njime potisnite višak kožice prema korijenu kako bi nokti postali duži i uredniji.

Rašpicom za peeling prođite po površini noktiju kako biste potaknuli bolju cirkulaciju noktiju te kako bi nokti mogli brže rasti i biti njegovaniji.

Zatim rašpicom za poliranje također prođite po cijeloj površini noktiju kako bi nokti bili što sjajniji i to prirodno.

Počnite s lakiranjem noktiju. Prvo nanesite bazni lak, odnosno bezbojni lak za podlogu koji će zaštititi nokte od srednjeg laka i učiniti boju postojanijom.

Kada se početni lak posuši, krenite s lakiranjem glavnog laka koji može biti u nekom veselijoj boji poput žute, ružičaste ili tirkizne.

Pričekajte minutu da se lak malo osuši te krenite sa stavljanjem ukrasnih naljepnica koje na sebi mogu imati lijepe šljokice ili neke cvjetne uzorke. Naljepnice nanosite pincetom za bolju preciznost.

Kada ste na nokte nanijeli sve željene naljepnice, nalakirajte ih nadlakom koji je također prozirni te kojem je svrha da drži novi izgled noktiju što dulje. Sada su vaši nokti spremni za nove izazove i za znatiželjne poglede!

U videu pogledajte kako ukrasiti nokte tratinčicama!

Autor: A.B., Foto: hightowernrwboji/Shutterstock