Fen frizura, glatka i savršena

isfenirana kosa
Isfenirana kosa, Foto: nataliakul/Shutterstock

Volimo uređivati svoju kosu i biti moderne i dotjerane u svakoj prilici, no ponekad se jednostavno život uplete i prisiljene smo samo spetljati neki repić na vrhu glave, oprati zube, potegnuti jednom četkicom od maskare i istrčati iz kuće s fasciklom, torbom i sendvičem ili bananom.

No ponekad, samo ponekad dobijemo priliku da se napokon odmorimo i uzmemo si vremena koliko nam je potrebno kako bi se dovele u red i stilizirale kosu upravo onako kako želimo. Obično nešto više vremena posvetimo uređenju kose kada se radi o odlasku na neki noćni izlazak, ili kada nas pak čeka neka posebna prilika.

U frizerskim trendovima nameće se nekoliko puteva kojima možete krenuti pri odabiru frizure, ali bazično ih možemo podijeliti na one razigrane i raščupane i na nešto ozbiljnije frizure u kojima je svaka dlačica točno na svom mjestu. Frizura koju ćete odabrati uvelike će ovisiti o vašem karakteru, a time i odabiru odjevne kombinacije s kojom ćete tu frizuru upariti.

Ove ozbiljnije fen frizure uglavnom su odabir poslovnih žena, ili javnih ličnosti kojima je nužno da njihova pojava zrači stabilnošću i samopouzdanjem dok mlađe djevojke češće biraju zaigranije frizure u slojevima i repićima.

Ne dajte se omesti time što smo ove strukturiranije frizure nazvali fen frizurama. To nisu više one iste koje su poput kaciga koje se ne pomiču nosile naše bake. One su mogle stajati na paškom mostu na buri i kosa im se ne bi pomakla ni centimetra. Ma ne, današnje fen frizure se odnose na strože, finije, zaglađene i isfenirane površine, recimo savršeni bob u kojem sve sjeda točno gdje treba.

Isfenirana ravna kosa koja pada u savršeno glatkim slapovima mogla bi se također smatrati fen frizurom. Same odaberite koji look vam se više sviđa, ozbiljnija elegancija ili razigrani nestašluk. U 21. stoljeću živimo u doba u kojem je sve dopušteno stoga sa zahvalnošću i znalački kimnite glavom bogovima mode i načinite sutra nešto novo sa svojom frizurom. Koju god odabrale jedino bitno je da je vaša kosa čista i njegovana, sve ostalo se može postići s malo vještine.

 Autor: L.K. Foto: nataliakul/Shutterstock