Dijeta 3 tjedna

dijeta 3 tjedna

Postoje razno razne dijete, a najpopularnije su one koje se svode na 3 tjedna, jer su najtraženije zbog svog kratkog trajanja i brzih učinaka. Dijeta 3 tjedna garantira kako će osoba osjetno smršaviti. No, valja znati kako nije poželjno pretjerivati, jer je svaki brz gubitak kilograma zapravo nezdrav.

Ono na što morate jako pripaziti kada je u pitanju dijeta od 3 tjedna, je da njome riskirate narušavanje probavnog i srčanog sustava, kao i imuniteta. Stoga morate pripaziti na svoje zdravlje ukoliko želite brzo smršaviti i smanjiti svoj konfekcijski broj.

Ono što vam nudi 3 tjedna dijeta je vođenje dnevnika prehrane, zdrava prehrana i promjena životnog stila osobe. Važno je da si osoba prilikom dijete ne postavlja nikakve rokove i ciljeve, nego da jednostavno gleda dugoročno, što je najzdravije i najučinkovitije za organizam.

Ukoliko će se mršavjeti na sporiji način, kilogrami će se teško vratiti kada dijeta jednom prestane, što nije slučaj kod brzog mršavljenja.

Dijeta 3 tjedna savjetuje da osoba nikako ne jede pred televizorom, te da takve i slične uređaje u potpunosti izbacite iz vidokruga za vrijeme jela. Na taj način osoba će sigurno pojesti manju količinu hrane.

Uvijek treba jesti u razumnim količinama i po malo, te treba jesti samo ako je osoba stvarno gladna!

Prilikom konzumacije hrane treba jesti smireno, te uz puno žvakanja, kako bi se hrana brže i lakše probavila.

Dijeta se provodi kroz tri tjedna, te se u prvom i drugom tjednu prepisuje vrsta i količina namirnica za konzumaciju, dok za treći tjedan količine više nisu ograničene, ali se ne smije jesti bilo što.

U prvom tjednu se preporučuje jesti povrće pomiješano samo s maslinovim ulje, te isključivo kuhano. Meso samo kuhano, te po mogućnosti samo piletina, puretina i riba. Žganci i riža, jogurti, sirevi, jaja i voće. Sve u malim količinama i više puta kroz dan.

U drugom tjednu se preporučuje jesti povrće i meso, riža s povrćem, mliječni proizvodi s povrćem, jaja s jogurtom i povrćem, voće i meso s povrćem.

Nakon drugog tjedna dolazi i treći tjedan u kojem se savjetuje da se kao i u prva dva tjedna izbjegava miješanje različitih vrsta namirnica, no količine nisu ograničene. Izbacite iz prehrane kruh!

Autor: A.Z., Foto: CGissemann/Shutterstock