Depilacija toplim voskom bez trakica

depilacija voskom

Depilacija toplim voskom preporučena je metoda za trajnije rezultate i idealno rješenje kod problematike urastanja potkožnih malih dlačica. Toplina voska omogućava dermi da se opusti i na taj način ulazi u folikule pa tako dlačice mogu biti iščupane iz korijena bez njezina pucanja. Kad se jednom  odlučite za ovu depilaciju, preporuča se kontinuitet i disciplina.

Zaboravite na britvice, izbrijavanje i aparate za depilaciju u tom periodu, jer u suprotnom niste napravili ništa. Razlika toplog voska i ostalih navedenih metoda je upravo u tome što sa toplim voskom čupate dlačice iz korijena, a ovim ostalim navedenim metodama dlačice režete samo površinski i zato je neophodno svakodnevno brijanje, što mislimo da vam i nije baš zgodno.

Kod ove metode depilacije upotrebljavajuj se posebno odabrani voskovi visoke kvalitete. Oni su po svom sastavu vrlo slični, osim što neki imaju još pojačan učinak za osobe s problematičnom kožom, za osobe sa izrazito gustim dlačicama i jakim korijenom. Sastavnice za poboljšani učinak najčešće navedenih problema su zeleni čaj, propolis, aloe vera i dr. To su voskovi nove generacije čija potražnja raste iz dana u dan sve više, a u zadnje vrijeme mnogi kozmetički saloni koriste upravo njih.

Za ovaj vosak postoje profesionalni samostojeći aparati sa spremnikom za njegovo zagrijavanje, a nanosi se drvenom špatulom na mjesto koje želite depilirati. Sreća je zapravo u tome što se zahvaća veći površinski dio i skida se ručno, a izgleda poput gume. Mnogi ga još nazivaju gumeni vosak. Intenzitet boli je znatno smanjen, a rezultat izvrstan.

Njime možete depilirati bilo koji dio na vašem tijelu, za razliku od ostalih, nježniji je i mnogo mnogo učinkovitiji. Ne stvara iritaciju, usporava rast dlačica, a vama pruža veće zadovoljstvo. Gustoća novonaraslih dlačica je manja, a s vremenom one postaju sve tanje.  Kao i kod ostalih depilacija vrijedi isto pravilo, vosak se nanosi u smjeru njihova rasta, a skida suprotno od smjera rasta.

Prije depilacije svakako je poželjno da su dlačice izrasle barem nekoliko milimetara, ako ne rastu velikom brzinom to je interval od 4 tjedna, a kod nekih je interval malo duži. Rezultati su zapravo jako individualni. Ono što trebate znati je da se ne preporuča piling prije i nakon depilacije radi moguće iritacije. Možda niste znali ovaj podatak, sapuni zatvaraju pore pa je poželjno pred samu depilaciju tuširanje čistom vodom.

Nakon depilacije koža je osjetljiva i trebalo bi izbjagavati direktno nanošenje krema, dezodoransa, parfema, losiona i slično. U salonu postoje posebna ulja ili losioni za uklanjanje ostatka voska, a koji ujedno hrane i umiruju depilirani dio na tijelu. Odlazak na javne bazene, saune, solarij i sunčanje nikako nemojte planirat taj dan.

Foto: carlo dapino/Shutterstock