Geliranje noktiju

lijepo uređeni nokti

Uređivanje noktiju postoji već duže vrijeme i već dugo razni kozmetički saloni nude uslugu bilo da se radi o geliranju noktiju, samo francuskoj manikuri, ili nešto drugo. Svaki tretman ima svoju cijenu i zahtijeva pridržavanje određenih pravila koji su samo za vaše dobro. Geliranje noktiju postupak je o kojem se puno priča, a rasprava se uglavnom vodi oko toga je li ono dobro ili nije.

Prije odgovora na to pitanje treba pojasniti što je to geliranje. To je postupak koji traje i pored toga podrazumijeva visoko obučeno osoblje, kvalitetne materijale i trud od strane osoblja zaposlenog u kozmetičkom salonu.

Geliranje rješava puno problema koje osoba može imati sa svojim noktima, kao što je listanje noktiju, griženje i lomljivi nokti. Treba imati na umu da svaka osoba koja se odluči na postupak geliranja, mora voditi računa o tome da nakon svaka 4 tjedna mora odlazit u salon na obnavljanje.

Mnoge žene mišljenja su kako je glavni nedostatk geliranja izgled nokta nakon što se skine gel. Činjenica je kako nokat ne može izgledati isto i kako ipak treba pričekati da prođe određen period, novi izrast nokta.

Kako bi spriječili ružan izgled noktiju nakon skidanja gela, bilo bi dobro prije nego što ga krenu uklanjati u salonu, sam nokat namazati zaštitnim slojem, lakom koji će doprinijeti lijepom izgledu vaših noktiju i nakon postupka.

Svaka osoba koja se odluči na geliranje treba dobro provjeriti ima li salon sve potrebno. Tu se najviše misli na one salone koji uslugu geliranja nude za svega 100 kn.

Samo materijal košta toliko, a ako nije dovoljno kvalitetan postoji mogućnost da vam stave onaj koji nosi kancerogenu oznaku.

Dobro pazite i prije provjerite da na svojim rukama imate najbolje moguće. Najveća prednost geliranja odnosi se na čvrste i lijepo uređene nokte.

Geliranje može biti lijepi dio tradicije uređivanja ako ste uredni i ako vodite računa o higijeni i redovitim odlascima u salon. Sve ostalo može uzrokovati probleme zbog kojih ćete kasnije imati komplikacije.

Autor: S.Š.,  Foto: White78/Shutterstock