Čišćenje jetre prirodnim putem

sok od jabuka

Mnogima su potrebni ozdravljenje i prevencija bolesti, te poboljšanje imuniteta. Posebno danas kada smo izloženi različitima štetnim tvarima iz okoline, vode, hrane i umjetne kozmetike koje nas čine bolesnima i bezvoljnima. Važnu funkciju u procesu detoksikacije i oporavka tijela ima jetra.

Jetra je veliki organ koji obavlja više od 500 procesa u tijelu. Između ostaloga, kontrolira grušanje krvi, proizvodnju žuči, pomaže kod probave i funkcije crijeva, krvnih žila, regulira šećer u krvi. Jetra funkcionira kao kemijski laboratorij tijela. Po minuti propušta 1,4 litre krvi čisteći štetne tvari iz tijela. Bez tog detoksicirajućeg djelovanja umrli bismo za 24 sata.

Jetra čisti od toksina koji prolaze kroz tijelo kao što su kućanske kemikalije, insekticidi, umjetna kozmetika, lijekovi, prehrambeni aditivi i mnogi drugi štetni spojevi. No, ako unosite puno štetnih tvari, ona tijekom vremena može postati preopterećena te početi slabije funkcionirati.

Dobra vijest je ta da sami jednostavno možete poboljšati rad vaše jetre i tako smanjiti ili potpuno ukloniti mnoge zdravstvene probleme.

Čišćenje jetre prema recepturi dr. Hulde Clark

Jedna od najpopularnijih metoda čišćenja jetre je prema recepturi dr. Hulde Clark.
To je veoma korisna i učinkovita procedura. Prije nje se preporučuje 2-3 dana piti sok od jabuke u koji se može dodati razno voće i povrće.

Malična kiselina iz jabuka rastvara i omekšava žučne kamence što pospješuje samo čišćenje.
Prema riječima dr. Clark čišćenje jetre je proces koji značajno poboljšava vaše zdravlje.
Za postupak se koristi maslinovo ulje, gorka sol i svježi sok od crvenog grejpa.

Čišćenje jetre preporučuje se kombinirati s antiparazitnim programom doktorice Hulde Clark koji je tisućama ljudi pomogao kod:

 • raka
 • alergija
 • dišnih problema
 • mnogih drugih tegoba i bolesti koje se povezuju s parazitima i toksinima u tijelu

Antiparazitni program traje 42 dana i pritom se preporučuje jesti vegetarijanske, cjelovite i neprerađene namirnice.

Antiparazitni program se sastoji od 3 biljna preparata širokog ljekovitog djelovanja.

Tinktura crnog oraha

Tinktura crnog oraha ima funkciju uništavanja parazita jer sadrži tanin i kinon – prirodne kemikalije koje ubijaju parazite. Crni orah djeluje protiv glista i gljivica, suzbija visoki tlak i kolesterol, liječi astmu, dijareju, prehlade i bolesti pluća, te čisti krv od toksina i otrova.
Crni orah stvara alkalno okruženje u kojem uzročnici mnogih bolesti ne mogu opstati.

Kapsule eteričnog ulja klinčića

Eterično ulje klinčića jedini je preparat koji uništava jajašca parazita i mikroskopske vrste protozoa i bez njega antiparazitni program ne bi bio kompletan.

Klinčić uništava pseudomonas aeruginosa i sve vrste šigela, učinkovit je protiv mnogih vrsta gljivica uključujući Candidu, kao i bakterije streptokoka, stafilokoka i pneumokoka. Sadrži i antihistaminike koji djeluju protiv alergija. Konzumiranje klinčića može pomoći kod niza bolesti, unutarnjih ili vanjskih.

Kapsule pelina

Kapsule pelina sadrže tujon i izotujon koji ubijaju parazite, te santonin koji je poznat kao lijek za bolesti uzrokovane parazitima. Tu je i seskviterpen lakton koji oslabljuje membrane parazita i tako ih ubija. Pelin se smatra jednom od najljekovitijih biljaka i izuzetno dobro djeluje na želučane bolesti zbog gorkih tvari. Pelin okrepljuje, obnavlja i oporavlja organizam.

Svakako biste trebali provesti čišćenje jetre i antiparazitni program, ako imate jedan ili više od ovih simptoma:

 • slabost, apatiju, depresiju
 • kronični umor
 • gubitak apetita
 • manjak željeza (anemiju)
 • nesanicu
 • nervozu, razdražljivost, hiperaktivnost
 • nadutost trbuha i plinove
 • glavobolju
 • bolove u trbuhu
 • akne

Preventivno provođenje antiparazitnog programa preporučuje se svima jer je gotovo svaki čovjek zaražen nekom vrstom parazita.

Izvor: Alternativa za Vas, Foto: Africa Studio/Shutterstock