Cimet dijeta

cimet štapići

Cimet dijeta jedna je od najpopularnijih dijeta, a mnogi tvrde kako su u vrlo kratkom roku izgubili višak kilograma. Kombinacija cimeta i meda ključna je za mršavljenje i gubitak kilograma i daje odlične rezultate.

Bit će vam potrebno malo volje i vrlo malo sastojaka. Uz minimalna odricanja brzo ćete primijetiti kako kilogrami padaju. Kako biste proveli ovu dijetu potrebno je svaki dan na prazan želudac unositi med i cimet u kombinaciji s toplom vodom. U čaši tople vode promiješajte jednu žlicu meda i jednu žlicu cimeta. Pijte ovaj ukusni napitak bar 2-3 mjeseca kako bi potaknuli i ubrzali metabolizam i počeli trošiti nakupljene masti.

Med i cimet djeluju blagonaklono na probavu, poboljšavaju je i na taj način potiču mršavljenje. Ako želite brže rezultate ili vam se dogodi da ste pojeli obilniju večeru, popijte napitak i prije odlaska na spavanje. On će smanjiti loš kolesterol i trigliceride u krvi.

Cimet je jako ljekovit začin koji smanjuje razinu šećera u krvi pa je jako dobar i za dijabetičare. Uz to što smanjuje razinu šećera u krvi, on ne utječe na pretjerano lučenje inzulina. Redovitim unosom meda i cimeta održavat ćete razinu šećera u krvi u normalim vrijednostima. On smanjuje i želju za ugljikohidratima pa i tako pomaže kod mršavljenja. Ublažava stres i liječi razna upalna i gljivična oboljenja.

Važno je napomenuti da nije svaki cimet ljekovit, stoga pripazite. Ljekoviti cimet samo je onaj sa Šri Lanke i zove se cejlonski cimet. Sličnu ljekovitost ima i kineski cimet iz Burme i on je češće zastupljen u našim trgovinama. Potražite cejlonski cimet jer ima više ljekovitih svojstava.

Cimet je dostupan osim u obliku praha i u obliku štapića i kapsula. Dodajte ga još dodatno u salate, jogurte, umake i voćne kompote.

Možete se hraniti kao i do sada, ali preporučljivo je da izbjegavate unos štetnih i loših namirnica kao što su pekarski proizvodi, grickalice, slatkiši, gazirana pića ili jako tešku i masnu hrane. Redovito se bavite i fizičkom aktivnošću i vodite zdrav život. Takvim stilom života niti rezultati neće izostati.  Gubitak kilograma trebali biste uočiti već nakon tjedan dana.

Autor: M.L., Foto: cinnamon 3/freeimages