Brazilska depilacija voskom

brazilska depilacija

Prije donošenja odluke za brazilsku depilaciju, svakoj ženi se savjetuje da se prvo informira o svim detaljima ove vrste depilacije te da prije same odluke u obzir uzme sve prednosti i sve mane, ove vrste uljepšavanja tijela.

Brazilska depilacija je depilacija u kojoj se skidaju sve dlačice sa područja bikini zone te sa stidnih usana i Venerinog brijega. Prilikom brazilske depilacije dlačice se skidaju voskom, naglim i brzim pokretima u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Vosak stručno osoblje stavlja uz pomoć štapića, a vosak se uglavnom sastoji od meda.

Prije nego se naručite na brazilsku depilaciju, provjerite stanje salona, te pitajte svoje prijateljice za preporuku. Ukoliko salon u kojem ste se naručile na zidu nema certifikat za ovu vrstu tretmana, potražite neki drugi salon.

Kozmetičarka koja će vam obavljati depilaciju, treba prilikom tretmana depilacije na rukama imati rukavice, a ukoliko ih nema prije samog tretmana treba ruke oprati sa antibakterijskim sredstvom, kako bi ih dezinficirala.

Prilikom brazilske depilacije trebate se pobrinuti i za stražnjicu, tako da za vrijeme trajanja tretmana ispod nje svakako morate staviti higijenski papir, kako stražnjica i anus ne bi bili izloženi bakterijama.

Prilikom svakog novog nanosa voska na kožu, kozmetičarka mora koristiti novi drveni štapiće, kako vam ne bi širila bakterije. Ukoliko vidite da kozmetičarka nanosi vosak više puta s istim štapićem, zatražite je da ga promijeni.

Sav pribor koji kozmetičarka upotrebljava, mora biti dezinficiran, a ukoliko vam se prilikom depilacije na koži stvore krvave ranice, odmah kozmetičarku zatražite malo vate s alkoholom, kako bi odmah dezinficirali ranicu i zaustavili krvarenje.

Nakon depilacije morate kožu njegovati svakodnevno blagom hidratantnom kremom, koja u sebi ima i antibakterijsko djelovanje. Postoje posebne kreme koje se koriste nakon depilacije, a koje će spriječiti i urastanje dlačica.

Nakon depilacije voskom, može doći do promjena na koži kao što su upale, urasle dlačice ili izrasline, pa bi bilo dobro da par dana nakon depilacije kožu promatrate i posebno njegujete.

Autor: A.Z., Foto: mast3r/Shutterstock