Brazilska depilacija za žene

brazilska depilacija

Brazilska depilacija po kojem nosi naziv, dolazi nam upravo iz Brazila. To je depilacija intimnog područja i anusa uz pomoć voska i traka. Dlačice se u potpunosti uklanjaju, osim malog dijela pubičnih dlačica. Ukoliko se radi o full brazilian wax-u, uklanjaju se sve dlačice. Vosak se nanosi na intimnu zonu i skida se u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

Brazilska depilacija je dio higijene u nekim krajevima

Žene na Bliskom istoku već u ranoj dobi prakticiraju ovu vrstu depilacije i smatraju je dijelom rutinske higijene. Kod depilacije potreban je visok stupanj higijene, čistoće i diskrecije. Na žalost u našoj praksi još uvijek ima jako malo salona gdje se depilacija može obaviti. Mnogima su strah od boli  i neugoda glavni sputavajući razlozi.

Možda bismo situaciju mogli usporediti kao u vrijeme odlaska ginekologu ili urologu. Kad postanemo svjesni što ona dobrog donosi, postaje nekako lakše pri donošenju odluke. Kao i kod svake depilacije, u početku nije ugodna, ali ako je prakticirate redovito ona je svaki put sve manje bolna. S vremenom dlačice postaju sve rjeđe i tanje.

Odabir voska

Odabir voska treba biti prilagođen prema vašem tipu kože i jačini korijena. Ako ste preosjetljivi onda je preporučljivo koristiti vosak namijenjen takvoj vrsti kože. Intimna zona je kod većine najosjetljiviji dio koji se depilira te s toga kozmetičarka treba biti pažljiva i nježna. Najugodnija sredstva za ublažavanje crvenila su proizvodi s umirujućim efektom na bazi Aloe Vere i razna kvalitetna ulja.

Koža je nakon depilacije trenutno crvena, ali nedugo nakon toga crvenilo se povlači i koža postaje glatka. Smanjuje se urastanje dlačica koje je najčešće izazvano kod jakog korijena i nakon čestog izbrijavanja. Osobe koje imaju problema sa žljezdama i prekomjernim znojenjem na tom području, depilacija je itekako preporučljiva. Depilacija se radi svaka četiri do šest mjeseci, ovisno koliko brzo one rastu. Minimalna dužina dlačica mora biti od dva milimetra.

Dakle ne radi se o nikakvom trendu koji se zadnjih godina nameće, mnogima je ovo pravo rješenje problema. Za ovu vrstu depilacije sami donosite odluku.

Autor: T.P., Foto: kuleczka/Shutterstock