4 najgora pudera za vašu kožu

najgori puder

Koliko ste se puta samo zatekli ispred ogledala nezadovoljni kakav ste puder odabrali. Nijansa, tekstura i sama vrsta pudera… Sve ili samo nešto od navedenog dovelo je do vaše frustracije što na sebi nemate savršenu podlogu koju ste očekivali. Puder treba birati oprezno.

Svaki put kada se zateknete u kupovini novog pudera bilo bi dobro uzeti malo vremena i razmisliti o tome koja podloga savršeno odgovara vašoj koži. Potražite testere i krenite isprobavati razne nijanse. Jedna od njih će biti baš onakva kakvu ste zamišljali, a koja će se savršeno stopiti s vašom bojom kože.

Zbog nepoznavanja osnovnih pravila u šminkanju mnoge osobe griješe prilikom odabira. Postoje 4 najgora pudera koja možete odabrati, a ako znate koji su onda ćete imati više šanse da od prve pronađete savršenu podlogu za svoje lice.

Jednim od nagorih pudera i greška koju možete napraviti je odabrati pregusti puder. Puder velike gustoće neće izgledati dobro na vašem licu, a isto tako neće sakriti akne i ostale ružne podstanare koji su se našli na vašem licu.

Bez obzira stavljali puder ili ne morate paziti da odaberete podlogu koja neće previše opteretiti vašu kožu. Puder mora biti lagan i dozvoliti koži da diše, kako se svaki dan nakon što ste došli kući na licu ne bi pojavila neka nova akna. Zbog nepravilne njege i krivo odabrane kozmetike vaše lice može izgledati gore.

Prilikom odabira pudera uvijek morate odabrati puder za svoj tip kože. Puder za drugačiji tip kože drugi je nagori puder koji možete odabrati. Nanošenjem pudera koji stvoren za vaš tip kože dovest ćete do toga da će vam koža biti izmučena, a vi ćete izgledati neuredno.

Mnoge žene odabiru puder koji je za tri nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože. To je velika greška jer lice izgleda neuredno. Nastojte odabrati puder koji će se poklopiti s vašom bojom kože. Dodajte svom licu malo bronzera.

Četvrti najgori puder koji možete odabrati je onaj koji ne košta puno. Novci ne znače uvijek sve, ali poznato je da jeftiniji puderi imaju lošiju teksturu. Ako želite uštedjeti, radije to učinite na sjenilima za oči.

Autor: S.Š., Foto: Malyugin/Shutterstock