Kako nositi karirano

karirana košulja

Karirano je ponovo in, ali ovaj uzorak nije rezerviran samo za punk i grunge stil, već se nosi i u šminkerskom izdanju. Karirano je nekada predstavljalo uniformu škotskih klanova koji su se natjecali tko će imati bolji dizajn. Do 19. stoljeća karirani uzorak bio je korišten samo od strane muškaraca.

Tada je kraljica Viktorija prigrlila karo uzorak i započeo je trend koji se proširio čitavim svijetom. Tijekom osamdesetih godina tartan je postao zaštitnim znakom školskih uniformi u Velikoj Britaniji.

Nekada su kariranog uzorka bile samo košulje, a danas se taj uzorak može pronaći na svim komadima odjeće, obuće i na modnim dodacima, kao što su elegantne hlače, jakne, suknje, čizme i cipele, torbe i ruksaci, šalovi, trake za kosu ili narukvice. Uzorak je prilično efektan i zato ga je potrebno pažljivo ukombinirati.

Kariranu košulju ukombinirajte sa tamnim trapericama. Možete ju staviti i u hlače i zataknuti sa smeđim remenom. Možete ju kombinirati i s kratkim kožnim suknjama ili s trapericama skinny modela. Uz to su nezaobilazne, čizme na petu ili bez pete.

Suknje ili haljine s kariranim uzorkom su izrazito ženstvene. Suknju nosite sa uskom crnom majicom i tamnim crnim najlonkama. Na tu kombinaciju izvrsno pristaju čizme sa zakovicama. Haljinu možete nositi uz kožnu jaknu i crne najlonke.

Karirane hlače su jako upečatljive pa ih nosite s majicom u jednoj boji, najbolje crnoj ili bijeloj. Na tu kombinaciju za dnevni ležeran stil najbolje pristaju balerinke, a za večernji look potpetice.

Preferirate li karirane kapute, svakako ih nosite na jednostavne outfite. Hrabrije ljubiteljice mode možda će poželjeti kombinirati dva različita karirana uzorka, ali tu također treba biti oprezan.

Previše kariranog? Upotpunite svoj uobičajeni stil kariranom torbom ili čizmama. Bit ćete in i osvježit ćete garderobu i stil.

Autor: D.K., Foto: Blaj Gabriel/ Shutterstock