Znakovi nezdrave veze

par koji se svađa

Kako znati kada je vrijeme da počnete razgovarati o onome što vas muči u vezi ili braku? Kako prepoznati znakove nezdrave veze? Važno je da znate kako ne postoji savršena veza i kako u svakoj postoje problemi koji ne moraju odmah biti veliki.

Svaka veza ima svoje uspone i padove, a ono što čini glavnu razliku između uspješnih i dugovječnih veza te onih koje puknu nakon nekog vremena je znati prepoznati trenutak kada treba reagirati. Ni jedna veza ne može imati budućnost ako u njoj ne postoji komunikacija. Upravo je ona temelj svake uspješne veze, bilo da se radi o bračnoj ili izvanbračnoj zajednici.

Pored toga što je važno prepoznati na vrijeme znakove kako nešto nije u redu, potrebno je imati snagu i procijeniti ako veza više nema smisla, prekinuti i potražiti sreću negdje drugdje.

Ponekad je teško reagirati kada ste već dulje vrijeme s tom osobom i ne možete zamisliti svoj život bez nje, iako je očito kako vaš odnos ne donosi ništa dobro vama i okolini. Bilo bi dobro da primijetite znakove i počnete raditi na rješavanju problema, a ne ih ignorirati. Ali ako shvatite da su problemi nerješivi, tada treba poduzeti bolan korak i prekinuti.

Jedan od znakova kako se nalazite u nezdravoj vezi su stalne svađe. Iako su svađe dio veza ipak nije normalno da svaki vaš razgovor završi raspravom ili svađom. Svaki zreo par svjestan je kako treba biti spreman na kompromise.

Slaba ili nikakva komunikacija je isto tako znak da nešto nije u redu. Problemi o kojima se ne razgovara samo postaju veći i tako nerješivi. Komunicirajte s drugom polovicom što češće i neka vam komunikacija ne bude strani pojam.

Ako primijetite kako vas partner neprekidno kritizira što god napravili, to znači da se radi o nedostatku poštovanja. Niti jedan partner vas ne bi smio omaložavati i činiti da se osjećate manje vrijednima. Uočite li ovakav obrazac ponašanja, vi se svakako nalazite u nezdravoj vezi.

Kontroliranje od strane partnera i nezdrava ljubomora samo su jedan dio cijele priče. Nezdrava veza loše utječe i na zdravlje osobe, zato je potrebno poraditi na kvaliteti ljubavnog života.

Autor. S.Š., Foto: auremar/Shutterstock