Kako se našminkati prema obliku očiju

pjevačica katy perry

Stručnjaci se slažu kako prije odluke o promjeni frizure trebate prvo promotriti oblik svog lica da bi odlučili kako ćete se ošišati. Tako postoje frizure za srcoliko lice, okruglo, ovalno itd. Koliko je oblik lica važan za frizure, tako ne treba zaboraviti njegovu ulogu kod šminkanja.

Znate li da vaša odluka o tome kako ćete se našminkati ovisi prema obliku očiju? Ako to niste znali prije sada će vam sigurno olakšati proces make upa i nanošenja određenih sjenila, maskare i olovke. Kada se govori o obliku onda se ne misli na cijelo lice nego samo na oči.

Kakav oblik očiju imate? Ukoliko su vam oči blizu postavljene, važno je da se našminkate tako kako bi one izgledale udaljenije. To možete učiniti tako što ćete nanijeti svijetlo sjenilo na područje ispod obrva i u kutove kapaka.

Nakon toga slijedi tamna boja sjenila koju ćete nanijeti izvan vanjskog ruba oka, a najtamniju boju na pregib. Povucite liniju tušem počevši od sredine kapka i nastavite još malo izvan oka.

Selena Gomez je slavna osoba i svima poznata po svojim ulogama u mnogim filmovima. Ona ima prekrivene oči, a ako ste primijetili da je i kod vas tako, možete nanijeti svijetlo sjenilo u unutranji kut oka dok tamnije sjenilo treba nanijeti na cijeli kapak.

Za istaknute oči poput Nicole Richie trebate nanijeti svijetlo sjenilo na donji rub obrve. Sjenilo nanosite kao i kod prekrivenih očiju s tim da možete povući deblju liniju tuša počevši od početka oka.

Pjevačica Katy Perry ima okrugle oči. Žene i djevojke s ovakvim oblikom šminkanje započinju tako što nanose tuš od unutarnjeg kuta prema vanjskom. Svijetlo sjenilo stavljate ispod obrve i kod unutarnjih kutova očiju.

Udubljene oči poput glumice Keire Knightley možete našminkati na isti način baš kao i okrugle oči. Na taj će način oči dobiti obliji oblik.

Tužne oči su one koje treba malo podići, a to možete uz pomoć deblje linije tuša koju ćete povući od početka prema kraju oka. Ne zaboravite i na sjenčanje baš kao i kod okruglih očiju.

Bademaste oči kakve ima Beyonce možete istaknuti na isti način kao i kod okruglih, važno je jedino da pratite liniju oka.

Promotrite kakav oblik očiju imate i ravnajte se prema tome. Neka šminkanje završi transformacijom i pravilnim isticanjem očiju jer ćete samo tako dobiti izgled kakvom ste se nadali, baš kao i slavne osobe.

Autor: S.Š., Foto: DFree/Shutterstock