Zašto žene vole mlađe muškarce

zašto žene vole mlađe muškarce

Mlađe je slađe. Mnoge žene potvrđuju ovu izreku i tijekom cijelog života traže mlađe muškarce. Stariji ih jednostavno ne zanimaju niti privlače. Koji je glavni razlog tome, nekad ostaje tajna, a nekad se pretpostavlja da žene privlače mlađi muškarci jer se tada osjećaju dominantnije. Slijedi još nekoliko razloga zašto žene vole mlađe muškarce.

Starije žene u mlađim muškarcima često vide veću zabavu i opuštenost. S njima se mogu osjećati mlađe, opuštenije, mogu se više zabavljati i biti ono što jesu. Za njih su stariji muškarci dosadni. Pretpostavlja se da stariji muškarci imaju više problema i opterećeniji su, što neke žene izluđuje i ne žele se upuštati u takav odnos.

One žele vezu bez opterećenja, dubokih i teških tema, ne žele da moraju stalno biti nekom utjeha, žele s mlađim muškarcima uživati i ne opterećivati se ničim. Mlađi imaju ono nešto u sebi, pršte od energije, inovativni su, žele se zabavljati, putovati, imaju u sebi dozu optimizma, snažniji su nego stariji muškarci koji su već proživjeli dosta toga i zaboravili na zabavu.

Često se pretpostavlja da žene biraju mlađe muškarce zbog seksa, jer su izdržljiviji, maštovitiji, a one su iskusnije i tako se međusobno nadopunjavaju. Pored mlađeg muškarca se nakon seksa osjećaju puno poželjnije i podižu si svoj ego.

Pošto su starije u društvu mlađeg muškarca se osjećaju pametnije, imaju više životnog iskustva, pa imaju osjećaj da ih konačno netko sluša i da im se divi. Žene vole pažnju, osjećaj važnosti i divljenja, pa mnoge iz tog razloga uskaču u odnose s mlađim muškarcima koji ima pružaju pažnju, slušaju ih i u njihovom prisustvu se osjećaju superiorno.

Mlađi muškarci su često opušteniji i neopterećeni životnim problemima, što ponekad starijim ženama mnogo znači. No, u svakom odnosu između muškarca i žene je najbitnije da se međusobno slažu, nadopunjavaju, da imaju jasnu i zrelu komunikaciju te da zajedno rastu u svojoj vezi.

Bez obzira na godine, razmišljanja, stavove…, važan je njihov međusobno zdrav odnos. Nije važno volite li mlađe ili starije, važno je da znate što želite i da se trudite i međusobno dajete najbolje od sebe. Ne zaboravite se zabavljati, jer to svakom dobro dođe.

Autor: M.Š., Foto: conrado/Shutterstock