Zašto žene vole starije muškarce

zašto žene vole starije muškarce

Dok neke žene vole mlađe muškarce, druge vole starije i u današnje vrijeme je postalo normalno vidjeti mlađu ženu i do 20 godina pored starijeg muškarca. Živimo u svijetu kada se različitosti prihvaćaju i postaju normalna pojava. Nikada ne treba suditi i stvarati predrasude, jer ne znate prirodu njihovog odnosa. Zašto žene zapravo vole starije muškarce?

Za starije muškarce se pretpostavlja kako su oni mnogo iskusniji u seksu i kako je s njima seks mnogi bolji, jer točno znaju što žene vole. Bez obzira na to što su mlađi muškarci izdržljiviji, oni stariji imaju svoju taktiku i žene su zadovoljnije.

Stariji muškarci nemaju toliko energije kao mlađi, ali zahvaljujući svojim godinama i iskustvu, kroz život koračaju ozbiljnije i imaju dozu umjerenosti. I oni se znaju zabavljati, ne u tolikoj mjeri kako mlađi, ali iskustvo im donosi mnoge prednosti. Stariji muškarci su puno iskusniji po pitanju životnih poteškoća, znaju se postaviti i reagirati u trenucima.

Oni znaju kako osvojiti ženu, kako je zadržati i kako joj pružati sva zadovoljstva. Za razliku od mlađih muškaraca koji traže većinom zabavu i razonodu, stariji muškarci traže ozbiljniju vezu, koja pruža određenu sigurnost. Zbog životnog iskustva i dužeg staža, stariji muškarci su često novčano stabilniji i imaju financijsku sigurnost. Mogu svojoj ženi priuštiti razne užitke, putovanja, ispuniti joj želje i prohtjeve.

No, uvijek postoje iznimke. Postoje stariji muškarci koji su još uvijek “mamini sinovi”, bez izgrađene karijere, stabilnosti, sigurnosti… Usprkos godinama još se bore s odgovornosti, dok je mnogo mlađih muškaraca odgovornije, raspolažu s većim znanjem, imaju financijsku sigurnost. To ovisi od osobe do osobe.

S obzirom na godine, od starijih muškaraca se očekuje da su tijekom godina izgradili svoju karijeru, stekli nešto i da mogu svojoj ženi priuštiti lagodan život. Iako je vrlo čudno vidjeti atraktivnu ženu u ranim dvadesetima i starijeg muškarca kako uživaju u vezi, s druge strane možda se zaista radi o pravoj ljubavi, dok neke žene uskaču u odnose sa starijim muškarcima izričito zbog novaca i sigurnosti.

U nekim slučajevima mlađe žene se ne žele upuštati u odnose s mlađim muškarcima, jer osjećaju da s njima nemaju stabilnosti, sigurnosti i “žrtvuju” ljubav zbog lagodnog života. Drugi koji ih promatraju sa strane i ne razumiju njihov odnos. Nikada ne treba zadirati u nečiji odnos i mjeriti ljubav. Ljubav ne poznaje granice, kao ni godine.

Autor: M.Š., Foto: Tyler Olson/Shutterstock