Voćni piling za lice

piling kože

Teško je zamisliti funkcioniranje bez voća i njegovih vrijednih vitamina i vlakana. Za bolju kvalitetu života svaki bi čovjek morao pripaziti da u svoje prehrambene navike uvrsti i zdrave namirnice. Voće je korisno kada je u pitanje ne samo zdravlje nego i ljepota.

Ako ste jedna od onih osoba koja pazi na njegu svoje kože onda će vas oduševiti vijest kako njegu možete upotpuniti i voćnim pilingom. Nije potrebno trošiti puno novaca. Sve te maske vi možete napraviti i sami kod kuće.

Volite li jesti breskve? One su odlične zbog visoke količine vitamina koje sadrže, a osim toga su dobre i za njegu kože. Dosadašnja istraživanja su pokazala kako se unutar breskve nalazi hranjivo ulje koje pomaže kod čišćenja kože te ublažavanja bora. Breskve osim vitamina u sebi imaju bjelančevine i masne kiseline.

Pogledajte video i saznajte kako napraviti prirodni piling za lice.

Nećete pogriješiti ako s vremena na vrijeme napravite piling za lice uz pomoć voća. Piling voćnim kiselinama od velike je važnosti za njegu kože jer se tako vrši potrebna hidratizacija kože.

Koža je odmah mekša i glatka jer dolazi do stvaranja novog kolagena. Zahvaljujući pilingu žene mogu zaboraviti na problem koji su imali s borama i kada nisu znale kako sakriti taj podsjetnik na godine.

Brigu oko svog lica možete započeti već u svojim dvadesetima, što je nabolje vrijeme da poduzmete sve kako bi se bore javile što je kasnije moguće. Za pravilnu njegu potrebne su vam hidratantne kreme i ostali slični proizvodi.

Ne zaboravite na jabuke i njhovu ljekovitu moć za koju mnogi znaju već duži niz godina. Kora jabuke je isto odlična zbog čega se nalazi u mnogim anti-age kremama. Potrebno je barem jednom u tjednu napraviti piling s jabukama jer ćete tako ukloniti mrtve stanice i kožu učiniti glatkom.

Uloga koju voće ima u svijetu ljepote je važna i ne treba ju zanemariti, a dobro je što na isti način doprinosi ljepoti kože kao i skupe kreme na koje ste dosada trošili velike količine novaca.

Autor: S.Š., Foto: Shots Studio/Shutterstock