Veći volumen ravne kose

ravna kosa

Svi bismo voljeli kada bi nam kosa bila puna volumena bez nekakvih posebnih tretmana i zahtjeva. Tako kosa skoro svaki put izgleda kad dođemo od frizera, no uz neke trikove je to moguće napraviti i kod kuće. Dovoljno je imati samo malo truda i spretne ruke koje će frizuru učiniti ljepšom.

Za bolji volumen kose, operite kosu šamponom i regeneratorom koji ima svojstva stvaranja većeg volumena. Također, to mogu biti šamponi od koprive koji su odlični i za jačanje kose te protiv masnoće.

Kosu isfenirajte velikom četkom za feniranje. Znak da je kosa pravilno isfenirana bit će njezina beskrajna glatkoća i sjaj. Zatim uzmite češalj za tapiranje kose te njime odvojite dio kose koji želite natapirati. To bi trebao biti veliki predio kod tjemena jer je upravo taj dio kose najveći problem kod žena što se tiče volumena.

Pogledajte u videu kako povećati volumen kose na prirodan način.

Jedan dio pramena uzmite te ga zamotajte u pužića, a drugi dio kose prebacite preko pužića i vješto istapirajte. Da bi pužić ili mala punđica bila što čvršća, potrebno ju je pričvrstiti  ukosnicama.

Ovo je još jedan način kako povećati volumen kose na tjemenu.

Zapamtite da tapiranje ne smije biti pretjerano jer bi kosa mogla izgledati neuredno i suho. Za postizanje još boljeg efekta volumena, koristite preparate koji će jednostavno podići vašu kosu. To mogu biti pjene ili lakovi za kosu.

Za dodatni sjaj kose koristite njegujuće ulje poput avokadovog seruma ili arganovog ulja. Ovakve frizure su odlične za maturalne večere, svadbene svečanosti, večernje izlaske ili poslovne večere. Također, odlično su se pokazale i kao svakodnevne frizure kad poželite istaknuti raskoš svoje kose.

Volumen kose možete sami povećati bez velike nauke i uzaludnog gubljenja vremena. Isto tako, ne morate davati velike iznose prilikom posjeta frizera nego možete biti sami svoj frizer.

Budite sigurni da ćete biti obasuti mnogim komplimentima te puno će žena poželjeti imati kosu poput vas s nadom da ćete im otkriti tajnu prekrasne kose.

Autor: A.B., Foto: Maksim Toome/Shutterstock