Pin up šminka

pin up djevojka

Ako volite retro stil, onda je pin up pun pogodak da ga začinite i odgovarajućom šminkom. Pin up je nastao još davnih 40-ih kada su žene i s manje šminke bile dovoljno privlačne i ženstvene. Marilyn Monroe je bila prava ikona pin up-a, a u današnje vrijeme je poznata i američka pjevačica Gwen Stefani.

Obrve prvo uredite tako da budu proporcionalno počupane, no ne previše. Trebaju biti što prirodnije ali uredne. Kod nepravilnosti obrva, najbolje će vas poslužiti olovka za obrve. Njome ispunite sve nepravilnosti, ali pažljivo. Boja obrva ovisi o tenu te boji kose.

Da biste dobili pravi pin up izgled, prvo je potrebno na lice nanijeti odgovarajući puder za vaš tip kože. Ako imate kakvih estetskih nedostataka kao što su proširene pore i prištići, prekrijte ih dobro prekrivajućim korektorom jer je za pin up stil potrebno imati prekrasan porculanski ten.

Želite li se našminkati kao djevojeka nekada u pin up stilu, u nastvaku pogledajte video.

Na oči, kroz cijeli kapak, prvo nanesite sjenilo boje kože kako bi se i ono uklapalo uz fini ten. Također je dobro i nanijeti malo mat bijelog sjenila u kut oka kako bi sjena lijepo padala i davala što profinjeniji izgled. Na vanjski i unutarnji dio donjeg kapka, nanesite bijelu olovku za oči. Tako će se oči više isticati.

Zatim nanesite crni tuš. Tuš može biti tekući, u olovci ili gel tuš u posudici. Bitno da je vama što lakše nanijeti ga te da imate mirnu ruku kako ne biste pogriješili i da crta bude što pravilnija. Završnu crtu tuša možete po želji ukositi  tako da postignete pravi zavodljivi i mačkasti stil.

Maskaru na oči nanesite pažljivo na gornje i donje trepavice. Mora biti crne boje te da ima rezultat što većeg volumena trepavice. Možete je čak nanijeti u dva do tri sloja. Pripazite na nepoželjne grudice! Ako vam sama maskara nije dovoljna, umjetne trepavice su te koje čine potpunu šminku na očima. Odaberite što gušće i prirodnije.

Na obraze nanesite decentno, u kružnim pokretima, rozo rumenilo. Ne smije ga biti previše. Trebate postignuti stil baš poput pin up “lutkica”. Po želji, možete nanijeti i malo svjetlucave sjene ispod očiju i iznad jagodica.

Za potpuni dojam privlačnog pin up-a dolaze i privlačne crvene usne. Prvo crvenom olovkom nježno obrubite rubove usana. Na gornju usnu nanesite olovku tako da linija bude u blagom obliku slova V. Tako ćete postići sigurni i odvažni dojam. Zatim nanesite crveni ruž za usne.  Za bolju preciznost, nanosite ga kistićem za usne.

Po želji, olovkom ili tušem pored usana, možete nacrtati i seksi madež poput Marilyn Monroe.

Pin up šminku možete nositi na različite svečanosti, zabavne izlaske ili može biti dio vašeg svakidašnjeg dana. Na vama je da odlučite kako vam se najviše sviđa.

Oduvijek ste željeli imati make up poput poznate pjevačice Gwen Stefani? Od sada to jednostavno možete postići pravilnim šminkanjem i odgovarajućom šminkom.

Autor: A.B., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock