Tajne uspješne duge veze

zaljubljeni par

Za većinu nas izaći van na spoj nije problem, međutim kad se radi o uspostavljanju duge veze, tu već treba pokazati da se može. Duga veza ili  LTR (odnosno long term relationship) je odnos između momka i djevojke koji se temelji na uzajamnoj privlačnosti na fizičkoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

To uključuje pojam “ljubavi” i želje s nekim do koga vam je stvarno stalo i s kim želite provesti cijeli život.

Prva stvar koju morate shvatiti o dugim vezama je da su se pravila promijenila. Uspješna duga veza uključuje daleko više od samog izazova. Ono što čini dugu vezu je dugoročnost i činjenica da ste dulji niz godina u vezi s određenom osobom, očito iz dobrog razloga.

Treba imati na umu, da se na duge veze pomalo gleda kao i na brak, jer nebitno ako niste potpisali papir, vi ste svejedno odlučili dio svog života provesti s osobom za koju mislite da je prava.

Što je potrebno da takva veza uspije?

Potrebno je biti spreman na kompromise. Stvar je u tome da više niste sami i da se morate prilagoditi drugoj osobi koliko i ona vama. To ne znači da trebate zaboraviti tko ste, ali imati na umu da više niste sami i da kad donosite neke odluke, one se isto tako mogu odraziti na vašeg partnera. Isto tako treba imati povjerenja u svog partnera. Povjerenje je ključni sastojak za sreću svake veze, odnosa čak ne samo u ljubavi, već i u prijateljstvu te poslu. Zašto je toliko bitno?

Zato što bez povjerenja nema zdravog odnosa, umjesto toga dobivate napetost i stres od koje se možete samo razboliti. Također trebate znati da bi duga veza opstala, da nisu dovoljni samo površni osjećaji ili kemija, već puno dublji osjećaji, npr kada vam se partner razboli, kad je bolestan i nemoćan, a vi ga još više volite i želite mu pomoći.

Duga veza se može na početku temeljiti na seksu, ali shvatite da takav impulzivni osjećaj ne može dugo držati vezu stabilnom ako se naravno veza temelji samo na tim osjećajima. Također ako želite zadržati ljubav i napetost s početka veze, morate se nastaviti truditi kao da ste na početku, ubaciti neki žar, dati partneru do znanja da ste još uvijek poželjni, zanimljivi i da ste još uvijek onakvi zbog čega se zaljubio u nas.

Naravno ako ste sigurni da ste s osobom svog života i probali ste zajednički život i sanjate o braku, nemojte čekati. Isto tako ako uvidite da vaša veza ne vodi nikuda, nemojte odugovlačit zbog sebe i svog partnera.

Autor: I.H., Foto: ssuaphotos/Shutterstock