Make-up savjeti za crnke

Šminkanje djevojke crne kose, Foto: Andresr/Shutterstock

Crnkama predlažemo da svoje lice ukrase sjenilima zemljane boje kako bi ljepota njihova lica došlo do izražaja. Ako se tamnije lice ukrašava jačim bojama doći će do prevelikog kontrasta sa crnom kosom. Ukoliko vam koža ima zlatan ili crvenkasti pigment lice ukrašavajte bež, smeđim ili bakrenim bojama.

Nanesite adekvatnu podlogu za koju ste vidjeli da ima najbolji učinak na vašu kožu. Nakon toga transparentnim puderom ukrasite svoje lice. Upozoravamo da prilikom odabira obratite pozornost na nijanse, kako biste izabrali onu koja vama najviše odgovara. Osobe sa tamnijom kožom i kosom ne bi trebale koristiti blijede pudere. Nakon što ga nanesete četkom, višak uklonite potezima prema dolje.

Nakon podloge i pudera, bacite se na ukrašavanje očuju. Kapke ukrasite nekim svjetlijim sjenilom, posebno onim bojama koje će davati kontrast sa licem. Na ovo svjetlije sjenilo dodajte tamno smeđe ili neku drugu smeđu nijansu. Ublažite rubove kako ne bi bilo oštrih prelaza.

Za oči koristite i crni eye-liner. Tekućim eye-linerom iscrtajte crte i na donjem i gornjem kapku. Preporučamo vam da kada ga nanosite gledate prema dolje jer je na taj način koža kapka najnapetija. Nakon što nanesete eye-linere, nanesite i dva sloja crne maskare na gornje i donje kapke.

Make-up završite ukrašavanjem usana. Savjetujemo da koristite smeđu olovku za usne kojom ćete iscrtati rubove usana kako biste se što točnije našminkali. U prostor koji niste ispunili dodajte ružičastosmeđeg ruža, a sve možete dodatno istaknuti sjajilom.

Autor: M.T., Foto: Andresr/Shutterstock