Pletenica u obliku srca

uređivanje kose

Vjerojatno ste se često puta upitali koje još metode postoje u pravljenju pletenica osim onih uobičajenih klasičnih metoda. Pletenice voli nositi skoro svaka žena, a skoro svakodnevno ih možemo viđati na različitim dobnim skupinama.

Kako biste dobili savršenu pletenicu u obliku srca bit će vam potrebne gumice za kosu, ukosnice, figaro, preparati za stiliziranje i njegu te malo truda i volje. Dobro pročešljajte kosu te gornji sloj kose razdijelite na dva dijela. Na svakom pramenu ispletite klasičnu pletenicu te ispletene pletenice privežite gumicama.

U nastavku pogledajte kako isplesti neobičnu pletenicu.

Zatim svaku pletenicu posebno zamotajte u takozvani “pužić” do polovice pramenova te ih pričvrstite ukosnicama koje bi se trebale nalaziti ispod njih. Najbolje u tome će vam pomoći frizerske ukosnice koje su na kosi sasvim neprimjetne, ali čvrste. Ostali dio pletenice treba ležerno padati do ramena.

Dio pletenica koji pada spojite da dobije oblik srca te ga privežite gumicama za kosu. Ostali višak pletenica lagano otpustite tako da uklonite gumicu. Sada biste trebali dobiti oblik pravog srca koji prekrasno pada i daje kosi bajkovit izgled.

Kako bi frizura izgledala još ljepše i čarobnije, uzmite figaro ili peglu za kosu koja će vam pomoći napraviti prekrasne valove.

Vrlo važno je da kosu pripremite na toplinsko tretiranje kako ne bi došlo do ispucalih vrhova i suhoće kose. Zato obavezno koristite preparate koji štite od topline.

Kad ste nanijeli sredstva za zaštitu kose, u ruke uzmite figaro i počnite s pravljenjem romantičnih lokna. Neka vam cijela kosa ispod pletenice u obliku srca bude ukrašena uvojcima koji će davati jedan slatki izgled.

Na kosu zatim nanesite lak za kosu koji će vašu frizuru učiniti dugotrajnijom. No pazite, nikako nemojte pretjerivati s nanošenjem laka jer to može naštetiti vašoj kosi, učiniti je težom te se tako i frizura može brže pokvariti i djelovati suho ili masno.

Pletenicu u obliku srca možete nositi za različite prigode i s njom nikako nećete pogriješiti.

Autor: A.B., Foto: Phase4Photography /Shutterstock