Ispravna njega lica

krema na licu

Prvo što drugi primijete na vama je vaše lice. Kao i mnogi drugi tako i vi želite da vam je lice lijepo i njegovano bez akni, crvenila i drugih neuglednih pojava. Zato je važno imati pravilnu njegu lica koja pored raznih preparata podrazumijeva i kvalitetan način života.

Postoji normalna, suha, masna i mješovita koža. Kakvu kožu vi imate? Put prema pravilnoj i kvalitetnoj njezi lica uključuje i poznavanje vlastitog tijela. Kada ste jednom utvrdili kakvu kožu imate, vrijeme je da nešto poduzmete.

Za normalnu kožu bi rekli da je idealna jer na nju možete stavljati razne kreme. Ne morate toliko paziti kao kada je u pitanju masna koža. Ali i normalna koža se mora njegovati na pravi način.

Kako bi uvijek imali lijepo lice važno je da svoje lice čistite ujutro i navečer. Bilo bi dobro kada bi možda koristili proizvode koji u sebi imaju manje masnoće. Pokušajte umjesto sapuna primjenivati mlijeko, jer će vam sapun ukloniti zaštitni sloj s vašeg lica. Normalna koža ima male pore, ona je mekana i podatna.

Mješovita koža zahtijeva umivanje i čišćenje lica ujutro i navečer. Za mješovitu kožu je najbolje koristiti preparate koji u sebi imaju malu količinu alkohola i dok će normalna tolerirati povremeno propuštanje jutarnje ili večernje njege, mješovita neće.

Važno je da uklonite svu prljavštinu s lica i tako smanjite mogućnost zatvaranja pora. Mješovita koža je masna, debela i ima proširene pore.

Suhoj koži nedostaje sjaja, ona je zategnuta i kao što samo ime kaže, suha. Za ovakav tip kože je važno na vrijeme početi stavljati preparate koji odgađaju pojavu bora ili ih barem ublažavaju.

Važno je da koristite mlijeko za čišćenje i kreme koje mogu zadržati vlagu. Nastojte se umivati u mlakoj vodi.

Kod masne kože je važno da povratite ravnotežu. Nažalost zaštitni znak masne kože su prištići i miteseri. Važno je redovno čistiti lice i ne propuštati jutarnju i večernju njegu. Bilo bi dobro kada bi izbjegavali agresivne preparate i povremeno napravili piling kože. Za vas su nemasne kreme.

Priuštite vašoj koži malo osvježenja uz losion od kave. Kako ga napraviti provjerite u videu!

Autor: S.Š., Foto: Dmitry Shironosov/Shutterstock