Kako našminkati sive oči

sive oči

Sive oči se smatraju dosta rijetkom bojom te je najzastupljenija u Finskoj i ostalim Baltičkim zemljama. Često ova boja očiju ima izmjenične tonove između plave, sive i zelene pa su zato vrlo svjetle. Također, siva boja očiju može se mijenjati, ovisno koju odjeću ili šminku osoba nosi.

Prije nanošenja šminke na oči, obratite pozornost na vaš ton kože. Postoje dva tona kože, a to su hladni i topli. Imate li možda hadniji ton, ljepše će vam stajati šminka s hladnijim nijansama nego toplijim i obrnuto.

Uz sive oči najbolje pristaju boje poput plave, ljubičaste ili zelene. Zato se prilikom šminkanja možete poslužiti raznom paletom navedenih boja.

Želite li možda našminkati svoje sive oči plavim sjenilo, upotrijebite na početku oka bijelo sjenilo, a na sredini kapka prođite nešto svjetlijom nijansom plave boje.

Na sam kraj oka nanesite tamno plavo sjenilo koje će podići cjelokupan dojam, a vašim očima dati izazovan pogled.

Također, možete se odlučiti i na tamno plavi smokey eyes ili vamp look. Bitno je samo dobro izblendirati krajnje linije sjenila na očima kako se prijelaz ne bi primijetio i kako bi djelovalo što profesionalnije.

Preporuča se crna boja tuša, olovke za oči i maskare kod hladnijih tipova kože.

Vjerojatno ste bar jednom u životu vidjeli kako izgleda morska sirena. Donosimo vam makeup koji je baziran na šminku morskih sirena u kojima prevladava bajkovita plava boja.

Osobe s toplijom bojom kože i sivim očima imaju maslinasto žutu put. Zato će na njihovim sivim očima odlično izgledati neke toplije nijanse sjenila.

Žuta i smeđa boja su zato vrlo dobar izbor u takvom slučaju. Metalik sjenila s naglaskom na zlato, bakar i broncu vrlo senzulano i dojmljivo izgledaju na plavim očima ostavljajući za sobom jedan lijepi primjer kontrasta između sive boje poput neba i prirodnih elemenata poput zlata, bakra ili bronce.

Umjesto crnih boja, upotrijebite smeđe nijanse tuša za oči, olovke za oči i maskare jer djeluju više prirodnije na tople tonove kože nego crna boja.

Imajte na umu da je uvijek bitno naglasiti tako rijetku boju očiju, a ne ugasiti je i ostaviti je neprimjetnom.

Autor: A.B., Foto: Galina Deinega/Shutterstock