Savršene zimske maske za lice

njega lica

Vama je vaše lice važno i nije vam svejedno kako ga njegujete i na koji način. Svaki tip kože zahtijeva određeni način njege, jer postoji mješovita, suha, normalna i masna koža. Dobro je što su se pojavili prirodni recepti koji savršeno odgovaraju bilo kojoj koži i koje možete koristiti.

Na tržištu postoji puno preparata od kojih neki koštaju toliko da ni ne pomišljate na kupovinu, jer jednostavno nemate toliko novaca. Jeste li pomislili na to da sami napravite masku ili kremu za lice? To vas neće puno koštati, a bit ćete zadovoljni jer će vam koža biti lijepa i zdrava.

Stanite malo i razmislite koje još namirnice imate u svom domaćinstvu, a sada izdvojite njih nekoliko i krenite s pripremom domaćih maski. Osvrnite se i provjerite što trenutno treba vašoj koži i krenite pripremati čudotvornu smjesu.

Jedna od maski koja je preporučljiva za obnavljanje kože lica je maska od meda. Kako je pripremiti provjerite u videu!

Nadalje, svako doba godine ima svoja pravila, a kako su proljeće i ljeto poznati po višim temperaturama kada tijelo traži više tekućine i koža mora biti hidratizirana, tako jesen i zima imaju svoja pravila koja bi bilo dobro slijediti.

Zimi koža može biti suha i oštećena jer je izložena surovim i hladnim uvjetima. Zbog toga bi bilo dobro imati pripremljenu savršenu zimsku masku za lice uz koju će vaša koža prodisati. Postoje maske koje možete napraviti sami od namirnica koje inače koristite kao prilog raznim jelima.

Savršena zimska maska za lice je ona napravljena od jaja, odnosno bjelanjka koje pomaže osobama s masnom kožom. Razbijte jaje i izdvojite bjelanjak te napravite pjenu. Držite do dvadeset minuta i nakon toga isperite.

Želite li da vam koža bude mekana i sjajna, a pogotovo zimi kada temperature znaju biti nemilosrdne, uzmite avokado i napravite masku za lice. Poslužite se unutrašnjim dijelom avokada i pomiješajte s nekoliko kapi maslinovog ulja. Masku nanesite na lice i nakon pola sata uklonite. Umijte se u mlakoj vodi.

Pronađite pravu namirnicu i priuštite svojoj koži tretman koji zaslužuje, a pogotovo u vrijeme kada je njega najpotrebnija. Svaki put kada imate malo slobodnog vremena iskoristite ga kako bi napravili masku.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock