Savjeti za zabavniji život

opuštanje
Muškarac se opušta, Foto: StockLite/Shutterstock

Umorni ste i nezadovoljni životom? Smatrate da vam se život pretvorio u rutinu bez imalo uzbuđenja? Trgnite se i promijenite ga! Iako ste već u nekoliko navrata pokušali nešto promijeniti, odluka se ne biste držali dugo? Umjesto da ponovo radite istu pogrešku i donosite prevelike odluke kojih se teško pridržavati, u nastavku vam donosimo kako malim koracima promijeniti život i u njega unijeti malo više živosti i uzbuđenja.

Smijte se

I kada vam se čini da je u životu sve crno i ne znate kako dalje, pogledajte se u ogledalo i nasmiješite se. Neka vam ovaj osmijeh bude ohrabrenje za dalje.

Odmorite se

Ako niste naspavani i odmorni, vjerojatno ćete biti nervozni, negativni i pesimistični. Uložite svoje slobodno vrijeme i u dobar odmor. A Ako niste tip za ležanje i odmaranje, pronađite neki hobi uz koji ćete se odmoriti. Čitajte, slikajte ili pletite. Pogledajte omiljenu seriju koju već dugo odgađate. Važno je da ne postavljate ciljeve vezane uz hobije jer biste si tako mogli prouzročiti dodatni stres.

Malim koracima naprijed

Ništa se ne može promijeniti najednom i na silu. Započnite s malim promjenama. Najteže je krenuti, no jednom kada krenete u smjeru u kojem želite, sve će biti lakše i jednostavnije.

Budite znatiželjni

Što se više vaši vidici i znanje proširuju, to će vam svijet postati zanimljiviji. Htjet ćete više toga doživjeti pa će i uzbuđenje dok sve to i ne ostvarite biti na vrhuncu.

Okružite se prirodom

Ako većinu dana provodite u zatvorenom prostoru gledajući u računalo, iskoristite svaki slobodan trenutak za odlazak u prirodu. Zelenilo će vas opustiti, a u šumi ćete zaboraviti na sve probleme i nakupljeni stres. Napunite baterije i prodišite punim plućima.

Pijte dovoljno vode

Osam čaša vode svakoga dana nužno je za pravilno funkcioniranje organizma. Ako tijekom posla zaboravite na vodu, instalirajte aplikaciju koja će vas podsjećati na to da redovito pijete vodu. Ako možete, u prostoriji u kojoj najviše boravite, postavite malenu fontanu koja će ionizirati prostoriju.

Ubacite nove aktivnosti u raspored

Nikada niste igrali tenis ili rolali? Sada je pravo vrijeme da se i u tome okušate. Svaki tjedan odvojite nekoliko sati za novu aktivnost i unesite novu strast u vaš život.

Ne završavajte dan vijestima

Nikada nemojte prije odlaska na spavanje čitati vijesti u krevetu. Iako vam mobitel može biti odlično sredstvo za opuštanje prije spavanja, gledajte lijepe stvari koje će vas opustiti.

Stvarajte nova prijateljstva

Svatko tko ima nekoliko dobrih i bliskih prijatelja, zna da su oni pravo bogatstvo u našem životu. No, iako su stara prijateljstva važna, dopustite si i ona nova. Čovjek tijekom života mijenja okolinu i normalno da upoznaje i nove ljude. Dopustite im da uđu u vaš život.

Postanite jutarnji tip

Ako vam se ujutro teško pokrenuti i učinit ćete sve kako biste spavali što duže, pokušaje to promijeniti jer ćete biti zadovoljniji. Vjerojatno nije bitno vrijeme kada ustajete, već sama činjenica što morate ustati. Probudite se pola sata ranije i iskoristite vrijeme za jutarnju tjelovježbu, šetnju sa psom ili meditaciju. Osjećat ćete se bolje i opuštenije.

Ovim malim trikovima unesite pozitivnu promjenu u vaš život. S vremenom ćete moći poraditi i na onim većima i bit ćete spremni za neke nove korake u vašem životu. Uz male promjene najbolje rastemo. Primijenite ih i budite sretniji i zadovoljniji.

Autor: M.L., Foto: StockLite/Shutterstock