Savjeti muškarcima za kontroliranje emocija

Emotivan muškarac, Foto: MANDY GODBEHEAR/Shutterstock

Poznato je kako muškarci puno manje pokazuju emocije nego što to čine žene. Velik broj njih smatra kako je iskazivanje emocija jedan način slabosti, odnosno slobodno se može reći kako taj potez ne smatraju dobrim.

Unatoč tome postoje situacije kada je poželjno pokazati što osjećate, ali naravno u kontroliranom obliku. Slijede neki od savjeta kada to treba učiniti:

Strah

Unatoč tome što žene uglavnom tvrde kako pored sebe žele muškarca koji je osjećajan, istina je nešto drugačija. Naime žene se prije svega žele osjećati zaštićeno što znači da pored sebe žele osobu na koju se mogu osloniti. Nisu sigurne žele li osjećajnog muškarca ili tjelohranitelja.

Ljubomora

Nije nepoznanica kako žene uglavnom izjavljuju da ne vole ljubomorne muškarce, dok se s druge strane pokazalo kako im nimalo ne smeta kada muškarac u nekim situacijama pokaže malo ljubomore, što je očiti znak da im je stalo.

Problem je u tome što žene istovremeno traže od svog partnera da kontrolira emocije, a opet da pokazuje kako mu je stalo i da je pomalo zabrinut da vas ne izgubi.

Ljutnja

Postoji nekoliko emocija koje su više povezane sa strastima nego sa ljutnjom. Tako će žene od vas tražiti da s vremena na vrijeme izrazite ljutnju. Nedostatak suosjećanja i ljutnje pokazuju ženi da ste ravnodušni kada su u pitanju neki aspekti vašeg života.

Naravno, izražena ljutnja, iako je od vitalnog značaja za svaku vezu, treba biti preusmjerena negdje drugdje, a ne prema njoj.

Privrženost

Žene traže od muškaraca da budu privrženi. Koliko uživaju u naklonosti partnera, od muškaraca traže da u javnosti ne pokazuju privrženost u velikoj mjeri. I u ovom slučaju je važno kontrolirati emocije.

Držati ruke u javnosti, povremeno se poljubiti, šetati zagrljeni savršeni su oblici izražavanja privrženosti u javnosti. Prave oblike prisnosti sačuvajte kada se nađete u privatnosti vašeg doma.

Tuga

Tradicionalno muškarci ne ispoljavaju tugu. Danas žene žele znati da i muškarci ponekad osjećaju tugu. Ukoliko on ne osjeća, žena može početi propitivati njegovu vezu sa stvarnošću, što može biti izuzetno depresivno. Suvremeni muškarci moraju naučiti kontrolirati emocije i pokazati da su tužni tek s vremena na vrijeme i to u prisustvu žena.

Foto: MANDY GODBEHEAR/Shutterstock