Rumenilo u kremi

djevojka nanosi rumenilo
Djevojka nanosi rumenilo, Foto: S_L-1/Shutterstock

Prilikom šminkanja postoji nekoliko ključnih faktora koji mogu pomoći svakoj osobi da postigne izgled iz snova. Prije svega potrebno je poznavati svoje lice, odnosno svaka osoba bi trebala znati što na svom licu treba istaknuti, a što možda sakriti. Osim toga nije loše poznavati osnove šminkanja, znači na koji način se nanosi sjenilo, maskara, puder, ruž i rumenilo.

Rumenilo poput sjenila i ostalih kozmetičkih preparata zahtijeva ispunjenje određenih pravila. Koliko je bitno znati kako se tamne i svijetle boje raspoređuju po očima, ist je tako bitno znati kako se rumenilo nanosi na obraze.

Velik broj stručnjaka složio se kako je rumenilo najbolje nanositi na vanjske kuteve obraza. Naime pokazalo se kako velik broj žena griješi kada ga nanosi prenisko u odnosu na same obraze. To je najbolji način da na diskretan način istaknete svoje jagodice.

Postoje dva načina pakiranja rumenila. To su rumenila u prahu i naravno u kremi. U zadnje vrijeme najviše se preporuča nanošenje rumenila u kremi iz razloga, jer se upravo pomoću njega najbolje može postići prirodan izgled.

U slučaju da koristite rumenilo u kremi najbolje je nanijeti ga prstima. Pritom treba paziti kako se ne bi vidjeli prijelazi, što možete izbjeći ako stavite rumenilo u jednom potezu prema gore. Višak možete ukloniti maramicom, samo treba biti nježan.

Rumenilo u kremi dolazi u više boja, a tu se prije svega misli na različite boje kože. Za sve one osobe koje imaju više maslinastu put, bilo bi najbolje odabrati rumenilo smeđe boje. Za sve one osobe koje imaju svjetliji ten, bilo bi najbolje koristiti rumenila boje breskve.

Kako ključ svega leži u tome da ne pretjerate pazite da ste odabrali odgovarajuću boju i da ste na pravilan način naijeli rumenilo u kremi, a koje najviše odgovara osobama koje imaju suhu kožu.

Autor: S.Š.  Foto: S_L-1/Shutterstock