Remen za sat

remeni za sat
Remeni za sat, Foto: inxti/Shutterstock

Satovi su jedno od velikih otkrića čovječanstva. Postojalo je i vrijeme kada su se ljudi bili prisiljeni orijentirati po izmjenama dana i noći, zvijezdama, mijenama godišnjih doba ili mjesečevim mjenama. Tada je odjednom mehanički princip zavladao svijetom, pa je time i čovjek postao gospodar svoga vremena i mogao je relativno točno mjeriti protok vremena.

U 16.st. su već načinjeni prvi koraci koji će dovesti do ručnih satova koje oko svojih zapešća nosimo danas. Tada su već nastali satovi koji su se mogli prenositi i nosili su se u džepu povezani lancem za odjeću. Bili su skupi i dragocjeni  i prenosili su se s koljena na koljeno.

Sat se seli na zapešće iz jednog vrlo praktičnog razloga. Naime kada su muškarci u Drugom svj.r. bili u bitci, uvidjeli su da je vrlo nepraktično neprestano vaditi sat iz džepa, jer bi ih tih nekoliko sekundi moglo koštati života. I tako je on zadobio svoj današnji oblik.

Danas je moguće nabaviti sat koji će odgovarati svakom stylingu i svakom modnom izričaju. Remen za sat postao je vrlo bitan modni pano. Naravno, sam sat je bitan, ali remen mnogostruko utječe na to u kojim situacijama će sat biti prikladan.

Stoga ako je vaš stil pomalo klasičan i suzdržan, odaberite sat sa remenom neutralne boje. Dobar kožni remen na satu izdržat će godinama čak i ako ga nosite svakodnevno. Boje koje preporučamo su bež, crna, tamnosmeđa i boja konjaka. Odlično izgledaju i oni boje devine dlake.

Ako ste mlađa djevoka i vaš svijet je okružen bojama neka se upravo takav remen nađe na vašoj ruci. U zadnjih nekoliko godina izuzetno su popularni šareni satovi gumenih remena. Pristupačnih su cijena pa si stoga možete priuštiti nekoliko zanimljivih komada i poigrati se modnim kombinacijama.

Za dame bismo ipak naveli satove čiji remeni više nalikuju skupocjenim narukvicama, no remenju koje drži ovaj mali mjerač vremena. Radi se o satovima koji su načinjeni od plemenitih metala i remen u potpunosti nalikuje nakitu, možda je čak i sam sat uklopljen u ovaj dizajn na način da je on samo jedan od privjesaka na srebrnoj narukvici. Preuzmite kontrolu nad svojim vremenom na ovaj u potpunosti chic način i uživajte u svakoj sekundi.

 Autor: L.K. Foto: inxti/Shutterstock