Izrada unikatnog nakita

izrada unikatnog nakita

Sav divan i raskošan nakit oko nas jedan je od razloga zašto smo presretne da smo žene. kakav magičan svijet kamenčića, perli, vrpci, medaljončića, školjaka, kamenčiča i čega još ne, čeka unutar kutije za nakit. Obično nakit kupujemo, no jeste li razmišljale o izradi vlastitog.

Možda ste i pokušale, možda znate prijateljicu koja se time bavi, možda se poigravate sa ovom mišlju već neko vrijeme. Kako god da bilo to je sjajna ideja, pogotovo ako ste kreativni i imate potrebu negdje izbaciti sve silne zamisli koje šetaju umom i nikako da se materijaliziraju.

U vašem gradu zasigurno postoji specijalizirana trgovina u kojoj možete nabaviti sav potreban materijal i alate koji će vam biti potrebni kako biste se upustili u ovu avanturu.

Perlice, privjesci i šljokice sjajan su medij da ispoljite sve ovo što se gomila u vama i, tko zna, možda jednoga dana ovaj mali hobi, razbibriga ili kreativna terapija postane pravi posao. Ako budete dovoljno dobri, ne sumnjamo da će početi pristizati naruđbe od ljudi oko vas.

Istražite razne metode izrade i što vam je potrebno za onu za koju ste zainteresirani. počnite sa nečim jednostavnim, recimo obično nizanje perlica je u redu, kasnije se možete nadograđivati radom sa fimo masom, kožom, pleksiglasom i sl. zahtjevnijim materijalima.

Za početak nije potrebno puno. Prvenstveno pronađite dobro mjesto unutar doma. Ako imate luksuz da si možete priuštiti odvojenu prostoriju za ovu radinost to bi bilo odlično, ali i dobro osvijetljni stol će poslužiti. Isprva nemojte kupiti velike količine materijala poput perli ili žice, ne znate koliko će vam se izrada nakita svidjeti a novac ne raste na drveću.

Pokušajte pronaći malo izdvojeno mjesto gdje nećete neprestano doživljavati upadice ukućana koji će vam gledati preko ramena. Napravite svoju malu kreativnu oazu, pustite glazbu zapalite svijeću i pustite neka sretne misli vode ruke.

Odvažite se isprobati razne nove tehnike izrade, odvažite se ispreplesti nekoliko manjih komada u jedan veći. Rastrgajte neku stariju ogrlicu s kojom ste doživjele puno uspomena, ali sada više ne liči ni na što, i presložite je na nov način sa nekim dodacima.

Ovo je vaš svijet i dopušteno je baš sve što želite, Ako želite masivnu ogrlicu od plastičnih perlica spljoštiti peglom, samo dajte. Najbolje od svega je što, kada završite, nitko drugi na svijetu više neće imati baš takav komad nakita. On je jedan i jednistven i neponovljiv baš kao i vi.

Autor:L.K., Foto: Andreas Gradin/Shutterstock