Silikonski grudnjak

silikonski grudnjak

Grudnjak je jedan od onih odjevnih predmeta na kojima se nikako ne smije štedjeti. Dok neke ljetne hlačice ili majice ili možda čarape možemo naći i jeftinije i nije nužno da budu najbolje kvalitete, grudnjak je odjevni predmet koji je s nama svakodnevno. Njegovo postojanje možemo zahvalit Mary Phelps Jacob koja je skratila korzet i od njega načinila grudnjak kakav poznajemo danas.

On pruža podršku, sprječava nelagodu pri bavljenju sportom, pruža ljepši dekolte i drži sve na mjestu. Grudnjake možemo pronaći u nebrojeno boja i varijacija. Ovisno o obliku i veličini grudi možete birati između push-up grudnjaka, onoga koji je podstavljen, mekoga koji ima samo žicu, sportskog grudnjaka, onoga sa vrlo plitkim košaricama, grudnjak koji se veže oko vrata ili uopće nema naramenice.

No kako temperature rekordno rastu tako i odjeća na nama postaje sve manja. Odjednom gradom i obalom možete vidjeti žene ogoljenih ruku, ramena i leđa. Kreativne i zanimljive modne kombinacije za nesnosne vrućine zahtijevaju i prilagodbu donjeg rublja. Neke majice jednostavno ne trpe grudnjak. Možda su izrezane na strateškim mjestima i nošenje grudnjaka ispod bi bilo neukusno usim ako on nije u nekoj zanimljivoj neonskoj boji ili sa printom pa tako postaje dio odjevne kombinacije.

No na kombinacije na kojima se grudnjak ne smije nazirati odaberite silikonski grudnjak. Možda ga već i posjedujete, a možda se s njim nikada niste susreli. Radi se o dva dijela silikona oblikovana kao površina ženskih grudi.

Dva silikonska dijela mogu biti spojena u sredini i na taj način malo približiti grudi kada ga stavite, ali većinom je košarica za svaku dojku odvojena. Izrađuju se u boji kože i na dodir su meki baš poput vaše dojke. Unutarnja strana je malo ljepljiva i na taj način će se grudnjak zadržati na mjestu.

On je odličan izbor za haljine bez leđa ili recimo majce sa čipkanim leđima. Dakako možete krenuti van i bez grudnjaka, ali ako niste dovoljno hrabre silikonski grudnjak je upravo ono što vam je potrebno. Vašim će grudima dati lijep oblik i neznatno ih povećati. Ostat će na mjestu jer se uhvati za kožu, no na njemu je upozorenje kako se ne bi trebao nositi čitav dan što je i logično jer se radi o silikonskom materijalu ispod kojeg koža ne diše.

Stoga nabavite jedan ovakav grudnjak, ali imajte na unu da je on samo za posebne prilike i da nije preporučljivo nositi ga svaki dan. Kada ste gotove sa nošenjem isperite ga pod vodom ili nekim vrlo nježnim deterdžentom kako masnoća s kože ne bi učinila unutarnju stranu neljepljivom i nehigijenskom. Uživajte u toplim ljetnim danima.

Autor: L.K. Foto: InnervisionArt/Shutterstock