Razbarušena punđa

pletenica

Razbarušena punđa može biti u trenu podignuta kosa, ukroćena tako da ne smeta dok obavljamo neki posao, a može biti i zavidna frizura koja će plijeniti poglede. S prvom verzijom punđe ne želimo biti viđeni u javnost, dok se s drugom rado hvalimo. U oba slučaja ova je frizura jednostavna za napraviti i može je nositi svatko s dovoljno dugom kosom.

U ovom videu donosimo vam verziju razbarušene punđe s kojom ćete biti rado viđeni. To ne znači da vam treba frizerski tretman kako biste je imali. Dovoljno je malo vještine, nekoliko ukosnica i možda neki zanimljiv ukras za kosu, lak za kosu i češalj.

Frizura je idealna za vrijeme kada ne možete ukrotiti svoju kosu. Umjesto da je iščešljavate i ravnate peglom za kosu, napravite ovu frizuru. Ako vam je kosa ravna i raščešljana, onda je prije nego krenete raditi ovu frizuru sami razbarušite.

To ćete učiniti tako što ćete je malo natapirati. Sa svake strane podignite gornje pramenove kose i lagano ih iščešljajte na suprotnu stranu od rasta češljem za tapiranje ili običnom čekom za kosu. Četka će imati bolji učinak od običnog češlja jer je gušća. Nakon tapiranja, prstima prođite kroz kosu, pa krenite s rađenjem ove frizure.

Prije svega, sa svake strane lica odvojite po jedan pramen. Pramen se mora odvojiti od razdjeljka, sve do uha. Sa stražnje strane glave, ispod zatiljka, odvojite jedan veći pramen. Polakirajte ga s donje strane i malo natapirajte. Na sredini glave, od tog pramena napravite malu punđu i učvrstite je ukosnicama. Za ovu primjenu najbolje su deblje ukosnice, jer su čvršće i bolje će držati kosu.

Nakon što ste napravili malu punđu, dodavat ćete joj pramen po pramen preostale kose. Krenite s donjim pramenovima s jedne strane glave. Neka ne budu previše veliki. Nakon što pramen odvojite od kose, prstima ga zarolajte i njime omotajte punđicu na središtu zatiljka. Isto učinite i s pramenom na suprotnoj strani glave.

Ostale pramenove također odvajate od kose, zarolajte prstima i pričvrstite za punđicu, ali ih više ne morate uredno slagati. Možete ih pričvrstiti bilo gdje na i oko punđe. Neke pramenove možete ostaviti i da nemarno vise. Naposljetku, ovo je neuredna punđica, pa je takvom i napravite. Ne mora imati posebnog reda, važno je samo da su svi pramenovi sa stražnjeg dijela glave dobro pričvršćeni oko punđice. Ako imate više kose, koristite više ukosnica da biste je ukrotile.

Nakon što ste učvrstile stražnji dio kose, vrijeme je da to učinite i s prednja dva pramena. Prenje pramenove možete isplesti u pletenice ili od njih napraviti uže. To ćete učiniti tako što ćete podijeliti svaki pramen na dva dijela, pa ih međusobno ispreplesti. Učvrstite tako ispletene pramenove na stražnji dio glave i to preko punđe, da ostavite dojam kao da upravo ti pramenovi drže punđu na mjestu.

Pored uha možete izvući par pramenova kako bi vam frizura dobila ležerniji izgled. Kako biste fiksirali frizuru, cijelu kosu nasprejajte lakom za kosu. Tako će ostati čvrsta i postojana.

Ova brza i jednostavna frizura izgledat će kao da je upravo izašla iz salona. Možete je dodatno ukrasiti raznim ukosnicama ili umjetnim cvijeće. Tako će biti idealna je za proljetne šetnje i uživanje na suncu. Ako vam je za ovu frizuru kosa prekratka, pogledajte kako napraviti kratke frizure za proljeće.

Autor: V.B., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock