Ukrasi za kosu, omiljen modni dodatak

Razni ukrasi za kosu, Foto: Africa Studio/Shutterstock

U zadnje vrijeme ukrase za kosu više ne predstavljaju samo gumice za kosu i jednostavne špangice kao prije. Modni dizajneri i trendseteri progurali su drugačiji oblik ukrasa za kosu.

Hodajući ulicama možemo vidjeti frizure ukrašene maramama, trakama za kosu, rajfovima, ukosnicama, gumicama i razno raznih inovativnih ukrasa.

Za razliku od zimskog razdoblja kada su popularne bile boje poput zlatne, metalno sive ili bakrene, ljeto donosi življe boje.

Ako ste u takvom raspoloženju, nabavite ukrase za kosu u obliku cvijeta. Bilo da je to veliki suncokret, rascvala ruža ili nešto slično, takav će detalj sigurno podići vašu ljetnu kombinaciju, posebno ukoliko nosite neku lepršastu haljinicu.

Svi si možemo vizaulizirati velike filmske dive ’50-ih i ’60-ih godina kako su svoju glavu ukrasile prekrasnim maramama. Bilo da je svežete preko cijele glave ili od nje napravite traku sa čvorom na vratu, da ostatak marame slobodno visi, i vi ćete u svoj look unijeti dašak glamura.

Glavu, isto tako, možete omotati turbanom. Svoju kosu spremite u jega i spremne ste za odlazak na plažu ili neko ležerno druženje. Odaberite neku od žarkih boja poput narančaste, žute ili crvene, a oči zaštitite velikim sunčanim naočalama.

Mnoge će se djevojke odlučiti svoju bujnu kosu podići za vrijeme velikih vručina. Pomozite si stavljanjem ukosnica ili krasnih češljića u svim bojama i oblicima u kosu. češljići su se vratili u modu nakon što su bili popularni ’80-ih godina prošlog stoljeća.

Mlađe djevojke mogu u kosu umetnuti i mašnu, bilo da ona stoji samostalno ili je na rajfu. U zadnih nekoliko godina to je veoma popularan trend kojeg su isprobale i neke od poznatih svjetskih zvijezda.

Neki od gore navedenih ukrasa sigurno posjedujete kod kuće. Oslobodite se i dajte svojoj kosi ljetni, ležerni izgled.

Foto: Africa Studio/Shutterstock