Tapiranje kose

natapirana kosa

Želite li veći volumen i bujniju kosu? Postoji toliko različtih frizura koje možete napraviti sami bez stručne pomoći, a sve što vam je potrebno je malo dobre volje i vremena. Tapiranje je još jedan način kako vaša kosa može izgledati punije.

Volumen je moguće postići na nekoliko načina, a među njima je i posebna metoda koja podrazumijeva tanki češalj. Uz pomoć njega i nekoliko poteza vaša kosa može izgledati prekrasno, a frizura može biti gotova za samo nekoliko minuta.

Jeste li ikada tapirali kosu? Tapiranje kose ne mora biti problem ako uz sebe imate pravi češalj i ako znate kako napraviti tih nekoliko poteza nakon kojih će frizura biti na mjestu, a vi ćete biti spremni za izlazak.

U nastavku pogledajte kako pravilno tapirati kosu.

Prvo što trebate učiniti je počešljati kosu kako ne bi bilo zapetljanaca, a kada ste to učinili možete krenuti s tapiranjem. Odvojite pramen koji ćete prvo natapirati tako što ćete ga držati podignutim pod kutem od 90 stupnjeva. Spomenuti pramen morate dobro iščešljati.

S gustim češljem tapirat ćete pramen po pramen tako što ćete ići od krajeva prema vrhu, korijenu kose. Tako će se kosa kod korijena zamrsiti dok će ostatak biti podignut, a upravo je to ono što želite postići.

Što više pramenova počešljate na ovaj način kosa će imati veći volumen. Možete natapirati samo jedan dio kose ili cijelo vlasište. Odluka ovisi o tome kakvu frizuru želite napraviti, a ako nemate dovoljno vremena bilo bi dobro da natapirate samo određeni dio. Nakon tapiranja potrebno je proći još jednom preko tog dijela kako bi poravnali kosu i kako ne bi izgledali kao da ste se tek ustali iz kreveta.

Mnogi odustaju od tapiranja jer ne žele kasnije odpetljavati kosu. Ali i za to ima rješenja. Ono što treba učiniti je prije pranja kose lagano ju raščešljati od krajeva prema prema korijenu sve dok se kosa ne odmrsi. Tako ćete izbjeći petljance, a kosa će nakon pranja biti kao da ju niste tapirali.

Autor: S.Š., Foto: Aleshyn_Andrei/Shutterstock