Pletenice za dugu kosu

dvije pletenice

I ove sezone pletenice su hit frizura. Savršeno se uklapaju u proljetno/ljetnu modu u koju se ne uklapa stroga i ravna frizura. S pletenicama možete izgledati vrlo ženstveno, a najvažnije je naglasiti njihovu praktičnost. Umjesto da se mučite s feniranjem ili peglanjem jednostavno ispletite pletenicu. Nije loša ideja, zar ne?

Pletenice možete isplesti na više načina i kombinirati ih sa svim dnevnim ili večernjim stilovima. Duga kosa ljeti stvara problem pa je već sasvim uobičajeno skupiti kosu u običan konjski rep no brzo je prihvaćen novi trend – pletenice.

Bez obzira na koji način ćete isplesti pletenicu, dobit ćete ženstvenu frizuru. Lijepo ćete izgledati i za dnevni i večernji izlazak. Odlično su rješenje za dugu kosu u ljetnim mjesecima i ne traže puno vremena kako bi ih napraviti. Za svega nekoliko minuta možete isplesti pletenicu sa strane, ili umjesto konjskog repa, isplesti visoko podignutu pletenicu ili riblju kost koja se počinje plesti odmah iznad čela.

Provjerite kako možete isplesti neobičnu pletenicu:

Pletenica može biti potpuno jednostavna, ili jako komplicirana, glatka ili raščupana, podignuta ili poluraspuštena. Budite u trendu i izgledajte svaki dan drugačije. Možda će se neka od vas odlučiti za samo jednu pletenicu, a ona može biti ispletena na samom početku čela u smjeru prema uhu, malo nakošena, spuštena ili podignuta.

Pogledajte kako složiti još jednu frizuru s pletenicama:

Stvar je vaše mašte, a opet možete izgledati prirodno i lijepo. Ukoliko vam to predstavlja problem, niste vješte to same isplesti, vaši frizeri će se sigurno potruditi i napraviti najbolje za vas. Druga opcija koja vam može biti iteresantna i rješenje za duži period jesu ekstenzije pletenica. Lako se održavaju i ne predstavljaju problem tijekom ljeta.

Ovo je video o pletenici u pletenici:

Na krajeve možete staviti razne lastike u boji ili one koje se vama čine primjerene za vašu kosu. Krenite odmah u akciju i odaberite pletenicu koja vam najbolje odgovara. Imajte na umu da možete biti unikatne i da se popularnost ove frizure uvijek vraća.

Autor: S.Š., Foto: Inga Marchuk/Shutterstock