Romantična pletenica

romanticna-pletenica

Ako imate dugu kosu i raspoloženi ste za jednostavnu, a vrlo ženstvenu frizuru, kojom ćete u par koraka promijeniti svoj izgled, onda je pravo prijeme za romantičnu pletenicu. Frizura je odlična za romantične izlaske s boljom polovicom, neobavezna druženja s prijateljima, ali i svečane zabave. S malo vještine, napravit ćete ovu postojanu frizuru kojoj čak ni intenzivnije fizičke aktivnosti nećete naštetiti. Sve što vam je potrebno je češalj i mala gumica za kosu.

Prije nego počnete raditi romantičnu pletenice, raščešljajte kosu. Ako imate šiške, možete ih ostaviti sa strane, a ako su dovoljno dugačke, možete i njih uplesti u pletenicu. Ako nemate šiške, kosu možete plesti od prvog pramena, iako ga po želji možete i ostaviti, pa ga kasnije podignuti, isplesti u uže i onda pričvrstiti na stražnji dio glave.

S onog dijela glave gdje želite započeti pletenicu, uzmite deblji pramen kose i podijelite ga na tri jednaka dijela. Križajte najprije prvi i treći pramen i to prema unutra. Sa srednjim pramenom uhvatite i tanji pramen s kose i upletite ga u pletenicu, također odozdo. Sa svakim sljedećim pramenom iz pletenice, spojite i slobodni pramen s kose, pa s njim pletite pletenicu.

Pletenicu ne morate čvrsto plesti. Ipak, neka bude dovoljno čvrsta da ostane uredna. Svako toliko olabavite pletenicu laganim širenjem pramenova i tako postignite nježniji, romantičniji izgled.

Pletenicu pletite sve do kraja pramenova, dok u nju ne upletete cijelu kosu. Na kraju je pričvrstite malenom , silikonskom gumicom za kosu. Ona će najčvršće stajati. Ako uzmete veću gumicu, veća je mogućnost da će vam kliznuti s kose.

Kako bi vam frizura bila stabilnija, možete je posprejati lakom za kosu. Za posve čvrstu frizuru, prije nego krenete plesti pletenicu, kroz kosu nanesite malo gela ili pjene za kosu.

Na kraju, u kosu možete staviti i neke zanimljive ukrase za kosu. To mogu biti obruči, marama, umjetni cvjetovi, ukrasne ukosnice za kosu i slično. Ovisno o ukrasima, frizura se može nositi u različitim prilikama – od ležernih do svečanih.

Ova jednostavna frizura može biti hit gdje god dođete. Svakako joj dajte vlastiti štih i tako pokupite ovacije. Ako vam treba još ideja, pogledajte naše ideje za frizure za svečane prilike.

Autor: V.B., Foto: freya-photographer/Shutterstock