Pulska noć koja se ne zaboravlja

Pogled na Pulu noću, Foto: Jorges/Wikimedia

Pula kao sadržajno jedan od najbogatijih gradova na našem najvećem poluotoku, nudi velik broj manifestacija kojima nastoji razveseliti svoje goste, aili isto tako i domaćine. Više smo puta naveli kako je Pula mjesto gdje će svatko od nas naći svoj tip zabave, ali svakako najveći dio turističkog programa leži u činjenici da Pula obiluje kulturno-povijesnim tragovima koje vrijedi vidjeti.

Pored raznih kulturnih znamenitosti tu su i razne svečanosti od kojih posebno treba izdvojiti poznatu “Pulsku noć”. Naime radi se o manifestaciji koja na neki način simbolično obilježava kraj ljeta i to na jedan zaista zabavan i zanimljiv način.

Dakle svake godine krajem kolovoza Pula postaje domaćinom svečanosti koja obilježava kraj ljetne sezone. Sama fešta tradicionalno započinje na pulskom Forumu gdje građane zabavljaju naše poznate grupe. Pored Foruma zanimljiva događanja odvijaju se na Giardinima na kojima se uglavnom organizira gardelada, gdje građani i razni posjetitelji imaju priliku uživati u srdelama i finom vinu.

Cilj fešte je zabaviti svekoliko pučanstvo, naravno domaće i strane goste te lokalno stanovništvo, da se uz jedan opušten i nadasve zabavan način opuste uz more.

Naravno da svako turističko mjesto, pa tako i Pula želi ostaviti što bolji dojam na svoje goste i učiniti im njihove zadnje dane godišnjeg što ljepšima, kako bi se opet vratili i ljetovali na tom dijelu obale.

Možemo reći kako su raznim manifestacijama to i uspjeli, tako Pula već neko vrijeme ima svoje vjerne goste koji se uvijek vraćaju, a zašto i nebi kad ih svake godine dočeka obilje toga u čemu mogu uživati.

Imate li priliku zaputite se prema Puli i zajedno sa svima ostalima ispratite ljeto sa ljepim uspomenama i pripremama za novu sezonu i nove avanture.

Autor: S.Š. Foto: Jorges/Wikimedia