Prirodni piling za lice

čišćenje lica

Svaka koža da bi bila lijepa i zdrava mora imati odgovarajuću njegu. Što najbolja njega za lice podrazumijeva? Ona se odnosi na redovito korištenje odgovarajućih krema, tonika, ali isto tako i podvrgavanje pojedinim tretmanima koje možete napraviti sami kod kuće.

O kakvim je tretmanima riječ? Ne radi se o kompliciranom postupku za koji treba izdvojiti ogromnu sumu nego o metodi koja uključuje upotrebu namirnica koje već imate kod kuće. Taj čudesni tretman uz koji će vaša koža biti zdrava, sjajna i mekana je piling.

Piling kože je neophodan i to zato jer se uz pomoć njega uklanjaju mrtve stanice kože i tako se omogućuje njena obnova na cijelom tijelu. Ali kako nije dobro ni u čemu pretjerivati, tako ne bi bilo dobro kada bi piling kože radili svaki dan. Postoji opasnost da previše iziritirate kožu koja nakon toga postane crvena. Piling ne treba raditi više od dva puta na tjedan.

Najbolji prirodni piling za lice podrazumijeva uporabu dvije vrijedne namirnice. Jedna od njih je maslinovo ulje, za koje ste se već toliko puta mogli uvjeriti koliko je ljekovito. Njegova uloga je mnogostruka i od velike važnosti, bilo kada je u pitanju zdravlje čovjeka ili njegov izgled.

Maslinovo ulje možete koristiti za kosu i kožu. Za što ga god upotrijebili nećete pogriješiti. Pobrinite se samo da imate pravo domaće maslinovo ulje, a ne neku mješavinu koja se obično nalazi u uljima koje kupujete u dućanima.

Kako napraviti prirodni piling za lice? Pomiješajte tri žlice maslinovog ulja i tri žlice soli. Miješajte sve dok niste dobili kompaktnu smjesu koju potom treba nanijeti na lice i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Smjesu potom uklonite toplom vodom i sapunom.

Rezultate ćete primijetiti vrlo brzo, ali samo ako budete dosljedni. Najbolja njega koju možete pružiti svojoj koži je ipak ona sastavljena od prirodnih namirnica u kojima nema ništa štetno.

Autor: S.Š., Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock