Prirodni lijek protiv alergija

djevojka s maramicom

Današnji način života je postao toliko ubrzan da malo tko ima vremena razmišljati o zdravim životnim navikama koje štite od mnogih bolesti. Stres je postao sastavni dio života i glavni razlog zašto je kod mnogih došlo do pada imuniteta, a tako i do problema s alergijama.

Što su to zdrave životne navike? Radi se o navikama koje podrazumijevaju konzumiranje zdravih namirnica bogatih potrebnim nutrijentima te aktivan život ispunjen redovnom tjelovježbom. Sve to doprinosti boljem zdravlju, jakom imunitetu i manje problema s alergijama.

Bavljenje određenom aktivnošću pomaže prilikom ublažavanja stresa i time doprinosi boljoj kvaliteti života bez brojnih tegoba kojima su ljudi danas izloženi. Provedena istraživanja su pokazala da svaki treći čovjek ima problema s alergijama.

Kao i svaki put dosada tako se i ovog puta pokazalo da nema boljeg lijeka od onog prirodnog, a koji u sebi sadrži sve potrebne sastojke koji će vam pomoći poboljšati kvalitetu življenja i spriječiti pojavu raznih tegoba koje su mnoge dosada sprječavale da imaju normalan život.

Voće i povrće čine dvije osnovne skupine namirnica bez kojih je teško zamisliti život bez bolesti. Bilo bi dobro kada bi ih uključili u svoj svakodnevni život na razne načine, a među kojima su i prirodni sokovi.

Mnogi roditelji su odlučili kupiti sokovnik i tako svojoj djeci priuštiti važne vitamine. Sokovi su pravi spas za onu djecu koja ne žele jesti voće jer tako mogu uživati u osvježavajućim napicima punih vitamina.

Vrijeme je da probate još jedan sok koji vam može pomoći u borbi protiv alergija. Provjerite imate li sve potrebne namirnice i krenite s pripremom. Potrebna vam je 1 svježa naranča, 1 mala mrkva, 5 listića svježe mente, manji komad svježeg đumbira i pola malog krastavca.

Naranču, mrkvu i i krastavac narežite na manje komadiće. Sve sastojke potom ubacite u sokovnik zajedno sa đumbirom i dodajte listiće mente. Sok je potrebno držati u hladnjaku i popiti ga natašte. Tako će uskoro nestati vaši problemi s alergijama.

Autor: S.Š., Foto: Shipov Oleg/Shutterstock