Neutralna šminka za svaki dan

neutralna šminka

Kako se volite šminkati? Jeste li jedna od onih koja na sebe stavlja neutralne boje ili ste više tip žene koja se voli uljepšati jakim i dominantnim bojama? Način šminkanja ovisi o tome kakva ste osoba i koliko se volite isticati.

Neutralna ili nude šminka je još jedan način uljepšavanja, a za ovakav make up se odlučuju žene koje vole diskretan look koji nije toliko napadan, a koji opet naglašava sve prednosti na licu te skriva moguće nedostatke.

Neutralna šminka je predviđena za svaki dan jer je prilagodljiva i osoba se uz pomoć nje može uljepšati za razne prilike, bilo da se radi o looku koji želite postići za posao, casual druženje s prijateljima, pa i za večernji izlazak.

U videu saznajte kako postići neutralni ili nude look:

Neutralna šminka je za sve one žene koje žele imati prirodni izgled kao da se nisu previše trudile. Slijedi nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći da postignete poželjan nude ili prirodan izgled uz koji ćete stvoriti dojam kao da na sebi uopće nemate šminku.

Prvo što trebate učiniti je na lice nanijeti podlogu koja će sakriti sve nedostatke poput prištića, podočnjaka te bilo kakvih tragova neprospavane noći. Na lice prvo nanesite svjetliju tekuću podlogu, a nakon toga tamniju. Pazite da su vam prijelazi nevidljivi.

Tamniju podlogu treba nanijeti na čeone kosti, sa svake strane čela te na podbradak i ispod donje usne. Highliter ide iznad jagodičnih kostiju, na sredinu nosa i brade. Ukoliko imate male nepravilnosti poslužite se korektorom koji će najbolje sakriti podočnjake.

Kada ste riješili podlogu vrijeme je da istaknete ljepotu svojih očiju. Neutralna šminka podrazumijeva smokey eyes u blažem obliku upotpunjen bež, smeđim i nježno rozim tonovima. Na krajeve stavite tamniju boju sjenila, a na početak oka svijetlu. Za kraj ne zaboravite na lovku za oči koju ćete povući na unutrašnju liniju oka.

Maskaru treba nanijeti samo na gornje trepavice najviše dva puta. Usne trebaju biti našminkane sjajilom ili ružem u prirodnoj i svijetloj nijansi koja neće previše odskakati od vaše boje kože. Usne možete uljepšati kombinacijom olovke u boji vaših usana i prozirnog sjajila. Našminkajte se kako želite i osjećajte se dobro.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock